Kiinteistöhoidon opiskelija Janne Warell: Tässä työssä saa auttaa ihmisiä

10.01.2020 – Ajankohtaista

Marraskuussa 2019 valmistunut Janne Warell suoritti kiinteistönhoidon perustutkinnon Porin WinNovassa. Opiskeluun meni oppisopimuksella kaksi vuotta.


– Kotikadulla saan sellaisia tehtäviä, mitä tarvitsen näyttöjen suorittamiseen. Olen jo toista kertaa oppisopimussiirrossa täällä, ensin neljä, nyt viisi kuukautta. Tutkinnon näyttöihin liittyy monipuolisesti kiinteistönhoidon osa-alueita esimerkiksi lämmönjakohuoneista ja iv-koneista, kertoo Janne.

Janne kohtasi edellisessä työssään yt-neuvottelut kolmeen kertaan. Irtisanouduttuaan hänelle jäi aikaa pohtia seuraavaa ammattia.

– Ykkösasiaksi nousi vaihtelevuus. Se, ettei aamulla aina tiedä millainen päivä on tulossa on minulle tärkeä juttu. Kiinteistönhoidossa saa myös auttaa ihmisiä ja olla heidän kanssaan tekemisissä. Työ on itsenäistä ja työn jälki näkyy heti.

Tällä hetkellä Warell tuuraa sairaslomalla olevan työkaverin aamulenkkiä. Ilmapiiri on työkavereiden keskuudessa hyvä, ja aamulenkin talot ovat tulleet jo tutuiksi. Päivän mittaan hän kulkee kiinteistönhoitajien mukana.

– Kyselen muilta, minkälaisia tehtäviä he ovat menossa tekemään ja pääsenkö mukaan. Tekemällä oppii. Olen sanonutkin, että kunhan pääsen näytöistä läpi ja valmistun, niin sitten se oppiminen vasta alkaa.

– Työturvallisuus on meille kaikessa ykkönen. Puutteista pitää sanoa ja jos niitä ei itse pysty korjaamaan, niin työväline tai kone laitetaan käyttökieltoon. Turvallisuus ensin, sitten vasta ruvetaan tekemään, tietää Janne.

Jaa artikkeli