Kiinteistönhoitaja Erik Tavén: Asiakaspalvelutaidot ovat tämän homman ydin

10.08.2020 – Ajankohtaista
kotikatu Erik Tavén

Erik Tavén toimii kiinteistönhoitajana Porin Karjarannan alueella. Yhdessä ryppäässä sijaitsevat palvelutalot ja uudet kerrostalot asukkaineen työllistävät arjessa, samoin kuin vähän kauempana sijaitseva iso koulu.


– Olen juuri suuren oppimis- ja liikuntakeskuksen pihalla matkalla tarkistamaan vesimittarin venttiiliä. Osaan hoitaa suurempienkin kiinteistöjen talotekniikkaan kuten lämmitykseen ja  ilmanvaihdon automaatioon liittyviä asoita, Tavén kertoo.

Kotikatuun kuuluva J&H Talohuolto on melko tuore työpaikka Tavénille, joka muutti Poriin Etelä-Karjalasta. Ala on kuitenkin nuorelle miehelle tuttu jo pidemmältä ajalta.

– Viihdyn mainiosti tässä työssä. Joka päivä on erilainen ja monipuolinen, ja meillä on todella hyvä yhteishenki. Ilmapiiri on tärkeä asia, eikä minua kyllä yhtään harmita aamuisin tulla töihin.

Koululla saa kävellä ristiin rastiin, oli kyseessä sitten kausitehtävä kuten turvavalojen tarkistus tai vaikka hiekotus liukkaalla kelillä. Tuttuja kasvoja tulee jo vastaan myös asuintaloissa sekä palvelutaloissa.

– Meillä jokainen hoitaa oman alueensa kiinteistöt sekä ulkoa että sisältä, eli töitä ja tuttuja tulee laidasta laitaan. Eilen olin lumitöissä koko päivän ja tänään listalla on korjattavia asioita ja muita keikkoja, sen mukaan mitä toimistolta on ilmoitettu. Osa isännöitsijöistä tai palvelutalojen hoitajista soittaa myös tarpeen tullen suoraan minulle.

Päivystysvuoroja Tavénilla ei vielä uutena työntekijänä ole, joten työaika on kuudesta kolmeen. Työkalut, varaosat ja tarvittavat laitteet kulkevat mukana ja asiakas on aina ykkössijalla.

– Asiakaspalvelutaidot ovat tämän homman ydin. Esimerkiksi taito selittää tekemänsä asiat niin, että asukas ymmärtää. Haluan suoriutua tilanteesta kuin tilanteesta mahdollisimman hyvin.

Jaa artikkeli