Kiinteistönhoitaja Jouni Uusiportimo: Meillä mennään yhteiseen suuntaan

26.02.2020 – Ajankohtaista

Oulussa kiinteistönhoitajilla on aina hetki aikaa rupatella asukkaiden kanssa. Samalla hoidetaan huollot laidasta laitaan – lattiasta kattoon, sisällä ja ulkona.


Osa-aikaisena talviapuna aloittanut Uusiportimo toimii nyt vakinaisena kiinteistöhoitajana Kotikadulla. Oman alueen sijaan hän tekee pääosin ulkotöitä, siellä missä milloinkin tarvitaan.

– Leikkaan nurmikot, vaihdan suodattimet ja tulen hätiin kun tarvitaan apua. Saan olla paljon ulkona, syksyllä rännien puhdistusta, talvella lumenpudotusta, kuvailee kiinteistönhoitaja Jouni Uusiportimo.

– En esimerkiksi korjaa vesikalusteita tai toimi vakituisesti asukkaiden asunnoissa. Toimin vähän kaikilla alueilla. Menen tekemään vaikkapa kattotöitä tarpeen mukaan tai poikkean auttamassa jossain, ja palaan sen jälkeen omiin hommiini.

Ulkona yhtä lailla kuin sisälläkin turvallisuus on tärkeää. Katolle ei ilman valjaita kiivetä ja välineet pidetään kunnossa ja tallessa, että työt voi tehdä turvallisesti.

– Ruohonleikkurit, puhaltimet ja muut välineet säilytetään lukkojen takana turvallisuussyistä. Aamuisin otan kyytiin mitä tarvitsen. Pieniä osia voin tarvittaessa vaihtaa itsekin, mutta jos kone hyytyy niin osaava huolto korjaa viat.

Jounin päivä alkaa yleensä seitsemältä ja päättyy kolmelta. Talvella työaika voi vaihdella lumitilanteen mukaan.

– Tässä työssä parasta on juuri monipuolisuus. Erilaisia töitä, eri paikoissa. Meillä on myös loistava työporukka, kaikki tulevat hyvin toimeen. Ja autamme toisiamme tarpeen mukaan, totta kai.

Jaa artikkeli