Siivousta ja huoltoa samasta paikasta

12.08.2020 – Ajankohtaista
Kotikatu Pia Piirainen

Siivouksen palveluesimies Piia Piirainen huolehtii, että työ tehdään oikein, oli sitten kyseessä toimisto, myymälä tai asuintalo. Kohteita on pitkin Pirkanmaata: Tampereella, Lempäälässä, Kangasalla, Ylöjärvellä ja Nokialla.


– Minun haaveeni on, että pääsemme siivoamaan kaikki kohteet, missä Kotikadun huoltokin toimii. Asianmukainen siivous on yhtä tärkeää kuin kunnossapito. Kun palvelu tulee samasta paikasta, tieto kulkee ja asiakas hyötyy.

Piirainen huolehtii yhdessä toisen palveluesimiehen, Krista Knuuttilan kanssa noin 30 siivoojan asioista. Työnkuvaan kuuluu niin hallinnolliset työt, tarjousten teko, rekrytoinnit, perehdyttäminen kuin työturvallisuus.

– Meillä on hyvä maine työnantajana, ja haluamme huolehtia työntekijöistä. Kaikki Tampereen yksikön työntekijät käyvät  toimitilahuoltajan koulutuksen, välineet ovat kunnossa, eikä ketään laiteta kylmiltään outoon paikkaan töihin.

– Siivoan itsekin, ja monesti minulla on joku mukana opettelemassa. Siivotessa on helppo tutustua toiseen ja huomata mahdolliset ongelmat yhtä lailla siivoamisessa kuin siivottavassa kohteessa. Ilmoitamme heti huollolle, jos vaikkapa lauteet repsottavat tai lamppu pitää vaihtaa.

Vaikka Piirainen on uusi kasvo Kotikadulla, hänellä on jopa 35 vuoden kokemus alalta. Kotikadun motto ”Havaitsemme, hoidamme, huolehdimme” pitää siivousyksikönkin kohdalla täysin paikkansa.

– Ei ole mitään, mitä emme osaisi tai haluaisi tehdä. Meillä on dynaaminen yksikkö ja pidämme myös reklamaatioita mahdollisuutena parantaa toimintaamme. Pääsemme ratkomaan ongelmia niin, että kaikki ovat tyytyväisiä.

Siivouksessa tieto pintamateriaaleista on oleellinen. Piirainen tekee parhaillaan tarjousta kerrostalokohteen siivoamisesta, ja haluaa kiertää paikat välttääkseen yllätyksiä.

– Ajattelen, että jokainen portaassa asuva, toimistossa työskentelevä ja myymälässä toimiva henkilö on asiakkaani. Puhun paljon ihmisten kanssa ja minut saa helposti kiinni. Vaikka en aina pääse heti paikalle, niin huomioin tilanteen välittömästi. Me laitamme asiat kuntoon!

Jaa artikkeli