Kysymyksiä ja vastauksia liittyen koronaan ja kiinteistöhuoltoon
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen koronaan ja kiinteistöhuoltoon

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen koronaan ja kiinteistöhuoltoon

Kokosimme meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä vastausten kera korona-aikaan ja kiinteistöhuoltoon liittyen – ole hyvä! Jos et löydä listalta vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, asiakaspalvelumme auttaa.

 • Mitä pitää huomioida, kun tekee huoltopyyntöä?

  Huoltopyynnön voi tehdä kätevästi ja turvallisesti verkkosivuillamme, soittaa asiakaspalveluumme, lähettää sähköpostia tai asioida Facebookin kautta. Tästä näet huoltoyksiköidemme yhteystiedot.

  Ilmoitathan meille huoltopyyntöä tehdessäsi, jos meidän on syytä ottaa huomioon erityistoimenpiteitä, kuten esimerkiksi henkilökuntamme suojautuminen, tiettyjen tilojen välttäminen tai riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kontaktoinnin välttäminen. Emme säilytä tietoa sen pidempää aikaa, kuin mikä on tarpeen huoneiston huoltokäynnin hoitamiseksi. Emme kerää emmekä tallenna tai muutoinkaan käsittele yksittäisten henkilöiden terveystietoja, kuten esimerkiksi tietoa henkilön koronavirustartunnasta tai sairaudesta.

 • Olen muuttamassa ja minun pitäisi hakea avaimet kotiini. Miten hoidan asian?

  Asiakaspalvelupisteemme palvelevat normaalisti esimerkiksi avainten noutamis- tai palauttamistilanteissa. Mikäli paikallisyksikkömme toivoo soittoa ennen avainten noutoa tai palauttamista, siitä on tieto yksikkökohtaisella sivullamme. Käytäthän maskia asioidessasi palvelupisteillämme ja pyydämme myös noudattamaan paikan päällä olevia ohjeita turvallisesta asioinnissa. Huoltopyynnöt kannattaa tehdä verkossa.

 • Onko turvallista päästää kiinteistönhoitaja tekemään huoltotöitä kotiini?

  Olemme ohjeistaneet henkilökuntamme toimimaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja päivitämme ohjeistuksia aina tarpeen tullen. Ei ole estettä pyytää kiinteistönhoitajaa tekemään huoltotöitä kotiisi, kunhan muistat ilmoittaa meille, mikäli meidän on syytä varautua erityistoimenpiteisiin työn suorittamiseksi. Esimerkiksi henkilökuntamme erityinen suojautuminen, tiettyjen tilojen välttäminen tai riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kontaktoinnin välttäminen on tarvitsemamme tieto.

  Emme säilytä tietoa sen pidempää aikaa, kuin mikä on tarpeen huoneiston huoltokäynnin hoitamiseksi. Emme kerää emmekä tallenna tai muutoinkaan käsittele yksittäisten henkilöiden terveystietoja, kuten esimerkiksi tietoa henkilön koronavirustartunnasta tai sairaudesta.

  On ehdottoman tärkeää hoitaa kaikki kiireelliset huoltotyöt heti, esimerkiksi tukkeutuneet viemärit tai vesivuodot, jotta voidaan ehkäistä mahdolliset isommat vahingot. Tilanteissa toimiminen arvioidaan tapauskohtaisesti ja käytämme aina työn ja tilanteen vaatimia suojavarusteita.

  Suosittelemme maskin käyttöä huoltotyön aikana myös asunnossa oleville henkilöille.

  Muistathan, että teet huoltopyynnön näppärimmin verkossa.

 • Millä tavalla kiinteistönhoitajat ja siivoojat huolehtivat työskennellessään asukkaiden turvallisuudesta?

  Henkilökuntamme on ohjeistettu käyttämään kulloisenkin työtehtävän vaatimia suojavarusteilla. Tiedustelemme tarvittaessa etukäteen mahdollisia erityistoimenpiteiden tarvetta, jotta osaamme varautua työtehtävään asianmukaisilla varusteilla. Toivomme, että huoltotöitä tilattaessa näistä erityistarpeista ilmoitetaan meille – teet sen kätevästi verkkosivujemme huoltopyynnön kautta.

  Suojavarusteet valitaan aina työtehtävän mukaan, esimerkiksi hengityssuojain, kertakäyttöiset käsineet tai kertakäyttöinen suojahaalari. Pidämme huolta, että käsihygieniasta ja suojavarusteiden oikeasta käytöstä ja hävittämisestä huolehditaan tarkasti.

 • Aikaa vietetään nyt tavallista enemmän kotona. Onko jotain vinkkejä, miten viihtyisyyttä ja asumismukavuutta voisi kotona ja taloyhtiöissä lisätä?

  Sopiva kodin lämpötila puhututtaa usein ja nyt kun kodeissa vietetään enemmän aikaa, voi huoneiston lämpötilaa laskea huoleti muutaman asteen. Uunin käyttäminen, tietokoneiden ja muiden laitteiden päällä oleminen sekä tietenkin asukkaat nostavat lämpötilaa huomaamatta.

  Ilmanvaihdosta on syytä pitää huolta ja muistaa, ettei tuuleta ja lämmitä samaan aikaan. Pikainen läpiveto kierrättää ilman tehokkaasti, jos ilma tuntuu tunkkaiselta. Terveellinen sisäilma on tärkeässä roolissa, lue siitä lisää.

  Kerhohuoneiden ja muiden yhteisien tilojen käyttäminen lisätilana omalle asunnolle voi olla iso henkireikä. Tiloja voi hyödyntää myös etätyötiloina pienin muutoksin. Me autamme tarvittavissa remonteissa, lue lisää.

  Siivouksen tasoa voi nostaa epidemia-ajaksi esimerkiksi tehostamalla taloyhtiön yhteisten tilojen siivousta, lisäämällä kosketuspintojen siivouskertoja tai tekemällä pintojen desinfiointia kertaluonteisesti. Kysy lisää tehostetusta siivouksesta.

  Siistit ja toimivat piha-alueet ovat iso osa viihtyisyyttä. Jos huomaat, että taloyhtiösi piha kaipaa lisävalaistusta tai havaitset rikkoontuneita pihakalusteita tai aitoja, ilmoita niistä meille.

 • Onko jotain erityisiä toimenpiteitä, joita korona-aikana kannattaa taloyhtiön yleisissä tiloissa tehdä?

  Kaikki kiireelliset huoltoa vaativiat asiat on ehdottoman tärkeätä hoitaa, jotta vältytään suuremmilta harmeilta. Myös palvelusuunnitelman mukaiset huoltotyöt ovat tehtävissä normaalisti, sillä me varaudumme töiden suorittamiseen huolella.

  Mikäli taloyhtiöiden yleisiä tiloja, kuten saunoja ja kerhotiloja pidetään suljettuina, on silloin vaivatonta hoitaa suursiivous tai remontti häiritsemättä normaalia tilojen käyttöä.  Poikkeukselliset olot kannattaa siis hyödyntää huolto- ja korjaustöiden tekemiseen, jos tiloja suljetaan kokonaan tai osittain normaalikäytöstä. Kysy lisää

  Siivouksen tasoa voi nostaa epidemia-ajaksi esimerkiksi tehostamalla taloyhtiön yhteisten tilojen siivousta, lisäämällä kosketuspintojen siivouskertoja tai tekemällä pintojen desinfiointia kertaluonteisesti. Kysy lisää tehostetusta siivouksesta.

  Ilmanvaihdon suhteen kannattaa myös olla tarkkana ja suorittaa ilmanvaihtokoneiden suodattimien vaihdot ajallaan. Myös asuntojen ilmanvaihtoon liittyvät asiat hoituvat turvallisesti, kun töiden tekeminen suunnitellaan etukäteen tarkasti.