Digitaalisen taloyhtiöviestinnän edelläkävijä – kokemuksia Helsingin Meilahdesta

29.04.2024 – Ajankohtaista

Kuva: Akateeminen Asunto-osakeyhtiö Pihlajatie 50–52
”70-vuotias taloyhtiö Helsingin Meilahdessa on dokumentoinut yhteisöllisen historiansa kirjaksi, jossa kuvataan myös, miten 50-luvun talonmiehet ovat vaihtuneet nykyajan digitaalisia alustoja hyödyntäviin huoltoyhtiöihin.”

Asukkaiden tyytyväisyys ja taloyhtiössä vallitseva hyvä yhteishenki on useimmiten seurausta taloyhtiössä toimivien tahojen välisestä aktiivisesta viestinnästä ja sujuvasta yhteistyöstä. Yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja asumisviihtyvyyttä voidaan parantaa paitsi aktiivisella hallitustyöskentelyllä niin myös panostamalla tehokkaisiin asiointi- ja viestintäkanaviin.


Helsingin läntisessä kantakaupungissa Meilahdessa sijaitsevan Akateeminen Asunto-osakeyhtiö Pihlajatie 50–52:n hallituksen puheenjohtaja Juha Saarentaus kuvailee edustamansa taloyhtiön hallitusta aktiiviseksi ja kehuu asukkaiden kesken vallitsevaa yhteisöllistä tunnelmaa: ”Hallitus on aktiivinen ja yhteisöllisyys hyvällä mallilla”.

Vuosittain yhtiössä järjestetään useita asukastapahtumia perinteisistä talkoista yhteisiin pikkujouluihin. Vuonna 1952 rakennettu perinteikäs taloyhtiö julkaisi hiljattain oman historiikkinsa, jonka julkistustilaisuudessa eräs lähitalon asukkaistakin ilmoitti haluavansa muuttaa taloyhtiöön – hyvä tunnelma selvästi välittyy myös naapurustoon.

Huoltoyhtiön tarjoama digitaalinen palvelu yllätti

Yhteydenpidon parantamiseksi entisestään on taloyhtiössä hiljattain otettu käyttöön uusi digitaalinen palvelu asumista koskevien asioiden hoitamiseksi. Paikallisen huoltoyhtiön tarjoama PHM Digital on saanut innostuneen vastaanoton Pihlajatiellä. Juha Saarentaus kuuli uudesta digitaalisesta palvelusta huoltoyhtiöltä.

”Mielenkiintoinen veto, että huoltoyhtiö tarjoaa tällaista palvelua.”

Saarentaus on itsekin ollut mukana rakennettuun ympäristöön liittyvissä digitalisaatiohankkeissa, ja niinpä erilaiset palvelualustat ovat hänelle entuudestaan tuttuja. Juha Saarentaus korostaa yhteistyön merkitystä taloyhtiön, isännöitsijän ja huoltoyhtiön välillä. Hallituksen ja asukkaiden välinen toimiva viestintä on myös yksi keskeisimmistä taloyhtiön toimivuuteen ja asumisen viihtyvyyteen vaikuttavista tekijöistä.

Sujuva viestintä korostuu taloyhtiöelämässä

”Hallitus käyttää palvelua tiedotuskanavana asukkaiden suuntaan. Olemme kannustaneet asukkaita lisäämään yhteystietonsa palveluun, jotta tavoitamme heidät tarvittaessa nopeastikin joko sähköpostitse tai tekstiviestillä. On myös hyvä, että koko hallituksella on näkymä huollon asioihin”, Saarentaus kertoo.

Pihlajatie 50–52:ssa tilavaraukset on siirretty PHM Digitaliin. Taloyhtiö tarjoaa asukkaille mahdollisuuden käyttää yhteisiä tiloja etätyöskentelyyn. Tilavaraukset tehdään PHM Digitalissa. ”Käytämme varauskalenteritoimintoa yhteisten tilojen varauksiin. Digitalissa on helppo myös muuttaa varausaikoja tarpeen mukaan”.

Juha Saarentauksen mukaan PHM Digital oli helppo ottaa käyttöön ja palvelu helpottaa arjen taloyhtiöasioista viestimistä ja yhteisten asioiden hoitoa.

 

Kotikatu toimii huoltoyhtiönä Pihlajatie 50-52:ssa.  PHM Digital -palvelua kehitetään asiakaslähtöisesti ja kokemuksia kerätään käyttäjiltä, jotta palvelu vastaa aidosti niin taloyhtiöiden hallitusten, asukkaiden kuin isännöitsijöidenkin tarpeisiin. Lue lisää PHM Digitalista täältä.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jätä tarjouspyyntö

Jaa artikkeli