Varastojen, kellareiden ja vinttien siivousvinkit

01.07.2023 – Ajankohtaista

Milloin sinä olet viimeksi sukeltanut varastotiloihisi tutkimaan, millaisia aarteita ne pitävät sisällään? Varastojen, kellareiden ja vinttien siivoaminen on puhtaan lopputuloksen lisäksi mukavaa ajanvietettä, sillä siivousurakassa törmäät varmasti muistoon jos toiseenkin.


Aloita lukemalla muutama siivoushommaa helpottava vinkki:

 1. Useissa tapauksissa varastojen, vintin ja kellarikomeroiden siivouksen ajankohta kannattaa valita sään mukaan. Liian kuumalla siivoaminen on turhan tukalaa, kun taas kylmä sää kangistaa sormet.
 2. Ihan ykkösvaatteita ei kannata päälle pukea, vaan valitse päällesi jo parhaat päivät nähneet vermeet, jotka suojaavat sinua pölyltä ja lialta.
 3. Käytä siivousurakkaasi huonokuntoisimmat välineesi, jotka voit huoletta heittää pois käytön jälkeen. Rippuen hieman tilasta ja sen pinnoista, varustaudu seuraavasti:
  • harja ja rikkalapio
  • roskapusseja
  • hanskat
  • ämpäri ja vettä, jossa on astianpesuaineitta tai yleispuhdistusainetta
  • vanhoja rättejä
  • vanhan pyyhkeen lattian kuvaamiseen, jos se on pestävissä
  • imurin, mikäli pintoja voi imuroida ja käytössäsi on sähköä
  • pölyhuiska tai lyömätön väline hämähäkinseittien poistamiseen on pujottaa sukkahousut harjan päälle
 4. Tärkeää on tehdä siivoushommat turvallisesti. Kannattaa siis tyhjentää kaikki turha pois tieltä, jotta työvälineet imurista pölyhuiskaan mahtuvat mukaan sujuvasti.
 5. Kalleinkin tavara käyttämättömänä muuttuu hyödyttömäksi, siksi onkin hyvä kierrättää kaikki ehjä ylijäänyt tavara avustusjärjestöille tai myydä vaikka kirpputorilla.
 6. Jos otat käyttöön varastoituja tavaroita, tuuleta ja putsaa ne huolellisesti ennen viemistä asuintiloihin. Jos materiaaleihin on tarttunut epämiellyttävää hajua, joku uskoo etikan ja toinen soodan raikastavaan vaikutukseen ja jossain suositellaan pakastamista. Raikastesumutteiden käyttäminen on nopea joskaan ei aina kovin kestävä apu.
 7. Kun tila on siivottu ja käytössäsi oli imuri, vaihda sen pölypussi uuteen. Näin varmistat, ettei pölypussissa kulkeudu ei-toivottuja matkustajia sisälle kotiisi. Hävitä rätit ja pyyhkeet asianmukaisesti ja pese käyttämäsi ämpäri.

Mikäli kotitalosi vintti- tai kellaritila kapaa yhteisten tilojen osalta suursiivousta tai säilytystilat uusia hyllyjä tai koukkuja, me autamme. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tilojen perusteellinen siivous.

Jaa artikkeli