Kiinteistönhoitaja Matti Takkinen: Meillä on hyvä työporukka

10.01.2020 – Ajankohtaista

Kotikadulla vajaan vuoden työskennellyt Takkinen on ollut alalla jo yli 10 vuotta. Oulussa hänellä on noin 30 eri kerros- ja asuintaloa hoidettavana. Oma alue asukkaineen on tullut uudessa työpaikassa pikkuhiljaa tutuksi.


– Teen kiinteistönhoitoa laidasta laitaan, käsin tehtävistä lumitöistä aina vessan vesikalusteiden huoltoon, vaihdan suihkusekoittajia ja huollan hanoja sekä wc-pönttöjä.

– Tekemällä oppii ja tarvittaessa kysyn työkavereilta vinkkiä, miten pääsen alkuun. Meillä on hyvä porukka ja autamme toisiamme. Uudempikin vesikaluste jää mieleen, kun purkaa ja kasaa sitten päinvastaisessa järjestyksessä, kuvailee Takkinen.

Takkisen päivä alkaa toimistolta, mistä toistakymmentä kiinteistönhoitajaa ja konekuskit lähtevät liikenteeseen. Vastapäisestä hallista napataan tarvittavat työvälineet kyytiin.

– Minulla on mukana perusvälineet, ettei jokaista tarvitse erikseen lähteä hakemaan. Ihan kaikkea ei voi kyydissä pitää, kun autosta loppuu tila kesken.

Usein Takkinen toimii koko päivän ulkosalla pihatöissä, toisinaan tunnit täyttyvät huoltotöistä ja puhelimen pirinästä. Huoltokeikat tulevat toimiston kautta, toisinaan taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat soittavat hänelle suoraan. Joka viides viikko on päivystysviikko.

– Kyllä se puhelin yölläkin voi soida. Asukkaat tai esimerkiksi poliisit ja ambulanssien ensihoitajat soittavat aukaisemaan ovia. Palokuntakin joskus, tosin hekin pääsevät kyllä tarvittaessa ilman minua nopeastikin sisälle. Tässä työssä vaihtelevuus on parasta.

Jaa artikkeli