Meillä on yhteinen sävel ja päämäärä

12.06.2020 – Ajankohtaista

Kotikatu Oulu tarjoaa tasokasta työnjälkeä paikallisella otteella. Kiinteistönhoitaja Veli-Matti Kaarlela ja As Oy Siikatuiran taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Senja Kuopus kertovat hyvän yhteistyön merkityksestä.


Pääosin Länsi-Tuiran alueella työskentelevä kiinteistönhoitaja Veli-Matti Kaarlela omaa positiivisen asenteen työhönsä. Ala on tuttu jo 90-luvulta asti ja kokopäiväisenä Kaarlela on toiminut viimeiset neljä vuotta.

– Kiinteistönhuolto on asiakaspalvelua parhaimmillaan. Minulla on kaikenikäisiä asiakkaita, eri uskonnoista, kansallisuuksista ja monilta aloilta, mikä on minusta ihanaa. Nautin kun saan lähteä aamulla töihin, Kaarlela kertoo.

Samaa mieltä ovat miehen asiakkaatkin, joita löytyy kerrostalojen lisäksi niin vanhustentaloista, apteekista kuin muista liikekiinteistöistä.

– Ehdin aina pysähtyä juttelemaan. Ja jos olen tehnyt jonkun virheen, haluan kuulla siitä. Asiakaspalveluun pitäisi kiinnittää mielestäni entistä enemmän huomiota myös meidän alamme koulutuksissa.

Yksi Kaarlelan kohteista on seitsemän asuinkerroksen kerrostalo Hartaantiellä. Haastavaksi kohteen tekee 12-metriset, leveät ja matalat ulkoportaat, jotka ovat talvella liukkaat. Vaikka portaiden puhtaanapito voi välillä olla vaikeaa, välit taloyhtiön hallitukseen ovat lämpimät.

– Hallituksen puheenjohtaja Senja Kuopus ilmoittaa minulle heidän toiveistaan tai mahdollisista puutteista. Yhteistyö pelaa loistavasti, kun kommunikaatio pelaa, toteaa Kaarlela.

– Työt aloitan aamuisin seitsemältä. Aamukierroksella sitten katson hiekoitukset, tiedotteiden jaot tai muut tehtävät, joissa ei tarvitse mennä asukkaiden asuntoihin. Vikailmoitusten, lumitöiden, lukkojen, hanojen ynnä muiden päivittäisten töiden lisäksi Kaarlela tekee päivystysvuoroja viiden viikon välein. Tutuissa taloissa on helppo toimia ja asiat laitetaan tärkeysjärjestykseen.

– Priorisointi on oleellista, kiireiset ensin, oli se sitten vesivahinko tai pelastuslaitoksen kanssa toimiminen. Jokainen päivä on erilainen ja nautin työstäni sekä siitä, että näen oman käteni jäljen.

Jaettu ymmärrys hyvästä huollosta

Taloyhtiön hallituksen tehtävä on huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnasta sekä kiinteistön ja rakennusten ylläpidosta, kiteyttää Senja Kuopus, joka on toiminut As Oy Siikatuiran taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana jo vuodesta 2013.

– Olen asunut tässä kerrostalossa Länsi-Tuirassa siitä asti, kun se valmistui vuonna 1988. Uskon, että hyvä kiinteistönhoito vaatii keskinäistä vuorovaikutusta ja rakentavaa keskustelua. Meillä on Veli-Matti Kaarlelan kanssa yhteinen sävel. Veli-Matti on vähän kuin oma talonmies, jonka tapaan usein kun hän on tekemässä työtehtäviään. Vaihdamme taloyhtiön kuulumiset ja esitän toivomuksia, jotka hän hienosti toteuttaa.

Taloyhtiö valvoo, että huoltosopimuksen mukaiset toimet on asianmukaisesti täytetty. Kiinteistönhoitoa saatetaan herkästi moittia, mutta toisaalta jos palautetta ei anneta, niin asiat eivät muutu.

– Taloyhtiön tarpeet tulee esittää selvästi ja etsiä molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Tällä periaatteella toimimme Kotikadun kanssa ja se toimii oikein hyvin. Olen itse sitä mieltä, että yhteisen sävelen löytämiseen uuden kiinteistöhuoltoyrityksen tai isännöitsijän kanssa voi mennä parikin vuotta. Jatkuva kommunikaatio on avain hyvään yhteistyöhön, Kuopus sanoo.

Kuopus käyttää usein sähköpostia ollakseen yhteydessä Kotikatuun. Vikailmoitukset kuten palaneet lamput, huonosti toimivat ovet tai kylmät patterit menevät sitä kautta työtehtäviksi kiinteistönhoitajille. Kiireellisissä asioissa hän soittaa suoraan Veli-Matille.

– Asukkaiden turvallisuus on tärkeä asia, etenkin kun talo sijaitsee rinteessä. Muistin viimeksi tavatessamme kiittää Veli-Mattia siitä, kuinka hyvässä kunnossa hän pitänyt meidän pitkät ulkoportaat koko talven ajan. Meillä on hyvä yhteisymmärrys siitä, mitä hyvä kiinteistönhoito on.

– Myös pihan viihtyvyys on taloyhtiölle tärkeä asia, ja toivonkin tulevaisuudessa myös viherpalveluita Kotikadun Oulun tarjontaan saadaksemme palvelut samasta, hyvästä paikasta.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jätä tarjouspyyntö

Jaa artikkeli