Tehostetulla hygienialla ja siivouksella koronaa vastaan

21.08.2020 – Ajankohtaista

Meidän kotikatulaisten tehtävä on nyt pitää huolta hoitamiemme asuintalojen viihtyisyydestä ja siisteydestä entistäkin tarkemmalla silmällä ja huolellisella otteella. Kotikadun kaikki palvelut toimivat koronatilanteesta huolimatta normaalisti noudattaen päivittyviä viranomaisten ohjeistuksia.


Töiden, koulujen ja päivittäisten asioiden hoitamisen kautta kasvaa sosiaalisten kontaktien määrä väistämättä. Samalla lisääntyy riski koronaviruksen leviämiselle. Me kotikatulaiset haluamme muistuttaa, että jokainen voi vaikuttaa tautitilanteen kehittymiseen pienillä mutta sitäkin tärkeämmillä teoilla ja käytännöillä.

– Käsihygienia ja turvavälien pitäminen sekä kasvomaskien käyttäminen ovat edelleen niitä ykkösjuttuja. Koronatilanne elää koko ajan eikä henkilökohtaisen käsihygienian tärkeyttä voi korostaa liikaa. Säännöllisesti ja huolellisesti tehty käsienpesu tai desinfiointi ehkäisee paitsi koronan myös ihan tuiki tavallisen kausiflunssan leviämistä, siivouksen toimialajohtaja Riikka Koukkumäki muistuttaa.

Ammattitaitoisella siivouksella on iso rooli asumisen viihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamisessa.

–  Siivoojilla on tärkeä tehtävä kotitalojen siisteydessä aina ja tässä tilanteessa sen merkitys korostuu entisestään. Kiinnitämme erityistä huomiota kosketuspintojen siivoukseen. Meillä on hyvät ja kattavat työohjeet, joiden mukaan esimerkiksi desinfioimme työvälineet aina työkohteen vaihtuessa ja siivouksen päätyttyä. Suojavarusteet ovat osa työturvallisuutta joka päivä. Myös toimistokiinteistöissä tai kauppakeskuksissa tehostetaan siivousta ja mietitään tarkasti suojautumista ja noudatetaan turvaväliohjeistuksia.

– Me huolehdimme vahvalla osaamisella paitsi säännöllisistä porrassiivouksista myös tehostetuista siivouksista taloyhtiöiden yleisissä tiloissa, esimerkiksi saunoissa ja pesuhuoneissa. Kauttamme voi tilata myös käsidesiautomaatit rappukäytäviin tai ulko-ovienpieliin, ota yhteyttä, Riikka toteaa.

Tiedon jakaminen auttaa varautumaan

Henkilökunnan työturvallisuuden varmistaminen ja koronan leviämisen ehkäiseminen edellyttävät tällä hetkellä erityisen avointa ja sujuvaa vuoropuhelua isännöitsijöiden ja huoltamiemme kotitalojen asukkaiden kanssa.

– Toivomme, että asukas ilmoittaa meille huoltopyynnön yhteydessä, jos huoltotyön suorittamisessa on tarpeen ottaa huomioon jotain erityistoimenpiteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi henkilökuntamme suojautuminen, tiettyjen tilojen välttäminen tai riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kohtaamisen välttäminen. Tieto auttaa meitä suojelemaan omaa henkilökuntaamme mahdolliselta altistumiselta, jos tiloihin on tarpeen tulla tekemään kiireellisiä huoltotöitä eikä työn suorittamista voida siirtää toiseen ajankohtaan, Riikka jatkaa.

Ollaan yhdessä vastuullisia ja valppaita – pidetään huolta toisistamme!

Jaa artikkeli