Hyvä kiinteistönhoitaja on monen alan osaaja

15.09.2023 – Ajankohtaista

Jani Kröger löysi uuden uran kiinteistönhoitajana.

Kuopiolaisen Jani Krögerin urapolku käynnistyi viitisentoista vuotta sitten LVI-asentajana, mutta sen keskeytti työuupumus. Kuntouttavan työtoiminnan myötä hän pystyi kuitenkin palaamaan takaisin työelämään ja lähti kouluttautumaan kiinteistönhoitajaksi.

– Pääsin heti Savon ammatti- ja aikuisopistolle opiskelemaan ja tein harjoitteluni Kotikadulla. Puolen vuoden opiskelun jälkeen siirryin jatkamaan opiskelua oppisopimuksella suoraan Kotikadulla. Alkuun minulla oli hiukan ennakkoluuloja alaa kohtaan, kuten että työt olisivat yksipuolisempia, mutta päinvastoin, työ on ollut erittäin monipuolista, kertaa Jani.

Monipuolinen toimenkuva pitää otteessaan

Nyt Jani on työskennellyt Kotikadulla jo kolmen vuoden ajan. Arjessaan hän pystyy hyödyntämään myös aiempaa LVI-asentajan osaamistaan.

– Työnkuvaani kuuluu pääsääntöisesti kiinteistönhoitajan, teknisen kiinteistönhoitajan ja välillä myös LVI-asentajan tehtäviä. Tehtävät tulevat toimistolta Force-sovellukseen. Meillä jokaisella kiinteistönhoitajalla on oma nimetty alueemme, jota kukin hoitaa, hän kertoo

Janin työpäiviin sisältyy postin jakoa, viemäreiden aukaisua, hanojen ja wc-istuinten korjausta, välillä myös niiden vaihtoja, sekä yleisesti havainnointia kiinteistössä ja piha alueilla.

– Jonkin verran tulee myös automaatiohälytyksiä puhelimeen, niin niitä pitää prioriteettijärjestyksen mukaan käydä paikan päällä tarkistamassa. Esimerkiksi palohälytykset tietysti vaativat käyntiä heti paikan päällä. Myös jätevesipumppaamohälytykset pitää tarkistaa aina pikimmiten, Jani avaa.

Perustöiden ohella Janin toimenkuvaan kuuluu myös päivystys seitsemän-kahdeksan viikon välein. Siihen kuuluu esimerkiksi viemäreiden ja ovien aukaisua tarpeen niin vaatiessa.

Hyvä työporukka ja onnistumiset saavat arjen maistumaan

Jani viihtyy Kotikadulla. Yksi tärkeimmistä viihtyvyyteen vaikuttavista tekijöistä sopivan työnkuvan ohella on mukava työporukka.

– Tulemme hyvin toimeen keskenämme ja autamme toisiamme. Töihin on mukava mennä, kun töissä saa olla omana itsenään. Arjesta nousevat esiin myös hauskimmat tilanteet töissä, pohtii Jani.

Parhaat onnistumisen fiilikset tulevat Janin mukaan asiakkailta saadusta hyvästä palautteesta, mutta työssä oppii myös uutta. Janille työ on opettanut uutta esimerkiksi automaatiosta.

Työntekijänä Jani kuvailee itseään tunnolliseksi ja huolelliseksi.

– Yritän parhaani mukaan tehdä hyvää jälkeä. Tulen mielestäni hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, se on vahvuuteni. Lisäksi aiempi kokemukseni LVI-alalta on ollut hyödyksi. Työssäni tarvitaan erityisesti juuri sosiaalisia taitoja, jotta tulee toimeen erilaisten persoonien kanssa. Myös monipuolista kiinteistönhoidon ammattitaitoa tarvitaan.

Oiva vaihtoehto alanvaihtajalle

Jani on tyytyväinen Kotikatuun työnantajana sekä siltä saamiinsa lisäkoulutusmahdollisuuksiin, ja suositteleekin kiinteistönhoitajan työtä avoimesti.

– Tämä työ on hyvä vaihtoehto esimerkiksi LVI- tai sähköasentajille, jotka pohtivat alanvaihtoa. Näiden alojen työkokemuksesta on kiinteistönhoitajalle todella paljon hyötyä. Ala sopii myös sellaisille henkilöille, jotka pitävät monipuolisesta työstä. Kiinteistönhoitajan oltava moniosaaja, tiivistää Jani.

Jaa artikkeli