Musiikkia ja kiinteistöhommia

25.10.2023 – Ajankohtaista

Muhkeaääninen kiinteistönhoitaja Arto Pesonen nauttii esiintymisestä ja fyysisestä työstä.

The Voice of Finland -semifinalisti Arto Pesonen työskentelee Kotikadun Järvenpään yksikössä kiinteistönhoitajana. Näin syksyisin työtehtäviin kuuluu monenlaista pihatyötä nurmikonleikkuusta pensaiden muotoiluun ja lehtien puhaltamiseen.

– Tykkään siitä, että työt vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Kesällä nurmikon leikkaus, syksyllä lehtien siivous ja talvella lumityöt; fyysinen työ on kivaa, luonnehtii Arto.

Luonnon ja säiden vaikutuksille altis työ aiheuttaa joskus myös päänvaivaa, kun säät sanelevat aikataulut.

– Välillä on tosi kiireistä, kun hoidettavana on monta kiinteistöä ja lämpimällä ja sateisella säällä nurmikot kasvavat kohisten. Siinä täytyy osata suunnitella ajankäyttöä, mutta hyvin on tähän asti selvitty, Arto naurahtaa.

Työn vaihtelevuus tärkeää

Kotikadulle Arto päätyi työpaikkailmoituksen nähtyään.

– Nyt olen työskennellyt Kotikadulla melkein 1,5 vuotta. Tiesin, mitä kiinteistöhuollon työt ovat, joten osasin olla kiinnostunut. Työn vaihtelevuus on minulle tärkeää. Se painoi paljon vaakakupissa, kertoo Arto.
Kotikadulla hän on viihtynyt hyvin.

– Työkaverit ovat kivoja ja tiimi mukava. On tosi tärkeää, että työkavereiden kanssa kemiat pelaa. Silloin on helppo olla töissä, perustelee Arto.

Musiikki tärkeä osa elämää jo lapsesta asti

Kiinteistönhoitajan musiikkiharrastus sai alkunsa jo lapsuudessa, kun hän sai isältään 6-vuotiaana lahjaksi sähkökitaran. Kiinnostus soittamiseen heräsi ala-asteella, kun Arto pääsi kokeilemaan rumpuja. Varsinainen sysäys bändihommiin tapahtui kuitenkin yläasteella Arton käydessä pienryhmäkoulua.

– Yhdeksännellä luokalla meille tuli uusi opettaja, joka oli muusikko. Aloin soitella kitaraa ja treenata laulua. Samalta luokalta löytyi rumpali, ja rupesimme soittamaan punkkia. Myöhemmin juonsin ja lauloin karaokea useita vuosia. Siitä oppi melko laajan ohjelmiston uusia kappaleita. Kävin karaokekisoissa ja innostus kasvoi. Bändiprojektejakin oli.

– Musiikki on kannatellut minua elämän hankalina hetkinä. Voicen myötä on tullut innostusta lisää ja olen päässyt keikkailemaan, kertoo Arto.

Millaisesta musiikista hän sitten itse eniten pitää?

– Nuorempana tuli diggailtua Klamydiaa, Suomi-rokkia ja punkia. Karaoken myötä perusiskelmä tuli mukaan. Vuosien varrella musiikkimaku on monipuolistunut. Ei minulla ole mitään erityistä mielimusiikkia, vaan kuuntelen enemmän fiiliksen mukaan. Bändin kanssa soitamme tosi monipuolisesti kaikille jotakin meidän tyyliin sovitettuna, summaa Arto.

Unohtumaton The Voice of Finland

The Voice of Finlandiin Arto päätyi melkeinpä sattuman kautta.

– Kävin kokeilemassa Idolsia 2013, mutta se ei onnistanut ja tuli fiilis, etteivät nämä musaformaatit ole minua varten. Olen ollut TikTokissa muutaman vuoden ja laulan ja soitan sinne toivebiisejä. Sieltä tuli positiivista palautetta, ja laitoin hakemuksen Voiceen lopulta hetken mielijohteesta ihan viime metreillä.

Se kannatti ja hän pääsi mukaan.

– Kokemus oli todella mahtava! Mitä pitemmälle pääsi, sitä enemmän nälkä kasvoi syödessä. Ääni ratkaisee -osioissa jännitti tosi paljon, ja joka kerta piti voittaa itsensä. Siinä sai paljon kokemusta. Hyvän bändin kanssa oli upeaa päästä esiintymään ja tietysti musiikin ammattilaisiin tutustuminen kiinnosti. Logomo-päivät olivat hirveän kiireisiä; soviteltiin vaatteita, meikattiin, treenattiin ja näki, miten ohjelmaa tehdään.

Vaikka kokemus jätti syvän jäljen, uutta kierrosta Arto ei lähtisi tekemään.

– Saavutus oli ihan riittävän hyvä jo. Aika haipakkaa siinä mentiin ja mitä pitemmälle pääsi, sen tiukemmiksi aikataulut ja treenit tietysti muuttuivat, pohtii Arto.

Kannustavaa palautetta kuulijoilta

Vaikka ohjelmasta ei voittoa irronnutkaan, ovat asiakkaat tunnistaneet Arton Kotikadulla.

– Varsinkin silloin, kun ohjelma loppui, oli vilkasta. Porukka tuli kyselemään ja onnittelemaan. Vieläkin pihoilla osa tulee juttelemaan ja osa katsoo kaukaa vähän pitempään. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin saanut positiivista palautetta. Yksityistilaisuuksia olen tehnyt paljon ja niihin kysellään laulamaan, että varmasti ovat tykänneet, iloitsee Arto.

Seuraavaksi Arto suunnittelee oman musiikin julkaisemista. Äskettäin hän pääsi feataamaan turkulaisen räppärin Vähä-E:n uudelle levylle. Eteenpäin musiikkiuralla vie intohimo yleisön eteen pääsemisestä:

– Keikkaa on kiva saada ja parasta on, kun pääsee esiintymään, Arto tiivistää.

 

Jaa artikkeli