Korjauta asfaltin vauriot ajoissa

24.02.2020 – Ajankohtaista

Etelässä lauha talvi tekee tuhoja asfalttiin. Vesisade ja lämpötilan vaihtelu plussalta pikkupakkaselle aiheuttaa harmeja, kun vesi pääsee päällysteen koloihin ja irrottaa sen jäätyessään. Reagointi kuoppiin ajoissa minimoi vahingot ja kustannuukset.


Asianmukaisesti hoidettu asfaltti on helppo vaihtoehto kiinteistön piha- ja katualueen pinnaksi, eikä viihtyisyydestäkään tarvitse tinkiä. Kotikatuun kuuluva Cateva palvelee kiinteistötekniikan, remontti- ja korjausrakentamisen, viher- ja maanrakentamisen saralla. Palveluihin kuuluvat myös asfaltointi ja sen korjaukset.

– Asfalttipiha on helppohoitoinen ja -käyttöinen sekä tyylikäs. Oikean asfalttityypin valinta, huolelliset pohjatyöt ja kallistukset onnistuvat meiltä pitkän kokemuksen tuomalla varmuudella, kertoo asfalttimestari Jussi Rämö Catevasta.

– Siistin ja selkeän näköistä kokonaisuutta on helppo elävöittää puilla, kukkaistutuksilla, liima- ja reunakivillä tai vaikka koripallokentällä, lisää yksikönpäällikkö Mika Paavilainen.

Ennakoimalla saat säästöjä

Asfaltti on luonnontuote, joka on tehty osin kierrätysmateriaalista. Asfaltti ei pölyä ja pysyy oikein tehtyjen kaatojen ansiosta hyvin kuivana vähentäen alapuolisten rakenteiden kosteutta.

– Asfaltti ei ole vedenpitävää, mutta betoniin verrattuna se on joustavaa. Huokoisessa pinnassa jäätyvä ja sulava vesi voi kuitenkin rapauttaa asfaltin pintaa, eikä vanhan asfaltin heikon kohdan päälle laitettu paikka ole aina paras vaihtoehto, sanoo Rämö.

– Korjaustilanteessa leikkaamme asfaltin pitävään kohtaan asti, jolloin työsaumasta tulee tasainen. Käyttömukavuus ja turvallisuus ovat etusijalla, kun pihalla liikutaan niin autolla kuin jalan ja polkupyörällä, Paavilainen toteaa.

Sulava lumi ja jää seinän vierustoilla voi aiheuttaa rakennukseen vaurioita, joten oikealla toteutustavalla ja asfaltin alla olevilla rakennekerroksilla on suuri merkitys.

– Asfaltin kunnon seuraaminen pinnan vanhetessa ja kulutukselle alttiiden kohtien kunnostaminen lisäävät käyttöikää selvästi, neuvoo Rämö.

Asfalttitöitä voi tehdä jo keväällä

Sään sallimissa rajoissa asfaltin levitys- tai kunnossapitotyöt voidaan tehdä jo keväällä. Kunnostustarpeiden kartoitus onnistuu hyvin, kun lunta ei ole ja lämpötilat vakiintuvat enimmäkssen plussalle.

– Yleisesti ottaen asfaltointityöt kannattaa ajoittaa toukokuusta lokakuuhun, kun sää on lämpimämpi, Rämö kertoo.

Cateva hoitaa luotettavasti pienten reikien paikkaukset tai isommat katualueiden, pihojen tai liikekiinteistöjen asfaltoinnit. Kun pyydät asiantuntijan paikalle, saat arvion kohteen asfaltoinnista tai korjaustarpeista.

– Meillä on käytössämme erilaisia asfalttilajikkeita eri tarkoituksiin. Esimerkiksi piha-alueilla ja kevyen liikenteen väylillä riittää noin 11 millimetrin raekoko, kun taas rekkojen alle tarvitaan 16 millistä. Tunnemme asfalttimassat ja valitsemme parhaan ratkaisun, lupaa Paavilainen.

Kotikadun tai Catevan ammattilaiset auttavat, kun haluat pihasi entistä ehommaksi. Kysy lisää!

 

Jaa artikkeli