Koska meillä on talvi

04.01.2023 – Ajankohtaista
kotikatu Koska meillä on talvi

Neljä vuodenaikaa on meille suomalaisille rikkaus ja vitsaus: joskus kesähelteet hellivät viikkotolkulla ja ensilumi tulee aina yllättäen. Kiinteistöhuollossa säätila ohjaa arjen kulkua ja päivän tehtäviä. Kun lunta tulee taivaan täydeltä, on koko kalusto liikkeellä ja lumilapiot heiluvat tiuhaan tahtiin. Talvikauteen on valmistauduttu huolella joten työt sujuvat!

Poimi muutama vinkki kylmän selättämiseen sekä turvalliseen liikkumiseen talvella:

  • Pitkät verhot ja raskaat kalusteet pattereiden edessä hankaloittavat ilman kiertämistä ja näin haittaavat tasaista huonelämpötilaa. Sisusta talvikauden malliin ja jätä väljyyttä pattereille sekä termostaateille.
  • Jos ikkunoista tai ulko-ovesta vetää, tiivisteet kaipaavat uusimista. Jos tarvitset apua, soita meille.
  • Lämmin huoneilma ei kuulu harakoille. Jos haluat huoneeseen raitista ilmaa, pidä ikkunaa auki vain hetki. Npealla ristivedolla tuuletat tehokkaimmin.
  • Jos lähdet pidempikestoisesti pois kotoa, säädä huonelämpötila 2-3 astetta pienemmälle.
  • Lumisateisena päivänä aurauskalusto tekee töitä aamuhämärästä iltapimeään. Vaikka kuskit ovat valppaina ohjaamossa, annetaan tietä työkoneille ja opastetaan myös lapsia kulkemaan varoen työkoneiden lähettyvillä. Vaikka lumikasat houkuttelevat leikkimään, kannattaa ne jättää lisälumen kuormauksen vuoksi ja kaivettujen tunnelien sortumisvaaran vuoksi rauhaan.
  • Liukkauden torjunta ja lumityöt ovat kiinteistöhuollon tärkeimpiä tehtäviä talviaikaan. Siitä huolimatta liukkailla keleillä kannattaa valita kengät sään mukaan ja askeltaa tavallista varovaisemmin.
  • Erotut paremmin pimeästä kun käytät heijastinta.

Kun huomaat korjattavia asioita kotitalosi pihapiirissä tai sisätiloissa, me autamme!  Tee vikailmoitus tästä tai katso huoltoyhtiösi yhteystiedot täältä.

Kurkkaa energiansäästövinkkimme täältä sekä muutamia huomioita sähkökatkon varalle.

Jaa artikkeli