Kotikatu pääkaupunkiseudulla: Kiinteistöhuolto tuo kilpailuetua

23.06.2021 – Ajankohtaista

Kotikadun liikekiinteistöyksikön tavoitteena on varmistaa kiinteistön käyttäjien turvallisuus ja viihtyvyys – sekä asiakkaan liiketoiminnan jatkuvuus joka tilanteessa. – Liikekiinteistöissä on paljon talotekniikkaa ja rakennusautomaatiota, joiden hallinta edellyttää omanlaistaan ammattitaitoa ja jatkuvaa ajan hermoilla pysymistä, sanoo Kotikadun liikekiinteistöyksikön aluejohtaja Jarmo Mäki.


Rakennusautomatiikka on kiinteistön aivot, joka ohjaa lämmitystä, ilmastointia, hälytyksiä – kaikkea, mikä kiinteistön käyttäjältä jää helposti näkymättömiin.

– Kotikadulla on talotekniikan puolelta valtavasti osaamista, ja sillä haluamme myös erottua kilpailijoista. Edellytämme kiinteistönhoitajilta jo valmiiksi reilusti kokemusta kiinteistöhuollosta ja erityisesti liikekiinteistöistä, toteaa Kotikadun liikekiinteistöyksikön aluejohtaja Jarmo Mäki.

Kotikadun liikekiinteistöyksikkö työllistää tällä hetkellä 45 henkeä ja vastaa 150 kohteen kunnossapidosta pääkaupunkiseudulla. Palvelut räätälöidään jokaiselle kohteelle sopiviksi. Samasta yksiköstä löytyvät kokeneet ammattilaiset kaikkiin kiinteistöhuollon tarpeisiin. Myös yksikön oma remonttimies saadaan tarvittaessa nopeasti paikalle korjaamaan vaikkapa hajonnut puuaita tai repsottava kattopelti.

– Palvelulupauksemme on ”havaitsemme, hoidamme ja huolehdimme.” Nopealla reagoinnilla ja laajalla ammattitaidolla pystytään varmistamaan asiakkaan liiketoiminnan jatkuvuus kaikissa tilanteissa.

Hyvin hoidettu kiinteistö on käyntikortti

Paljon talotekniikkaa löytyy myös Helsingin Roihupellon Motonetista. Kotikatu vastaa vuonna 2016 valmistuneen kiinteistön huolto- ja hoitotehtävistä niin sisällä kuin ulkona.

– Hoidamme esimerkiksi ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien seurannan, turvajärjestelmien testaukset sekä paloilmoittimen ja sprinklereiden tarkistukset, kertoo Kotikadun liikekiinteistöyksikön yksikönpäällikkö Sami Kauppila.

Broman Yhtiöiden ja Motonetin kiinteistöpäällikkö Miika Kahala tietää kiinteistöhuollon vaikuttavan myös asiakastyytyväisyyteen ja liiketoimintaan.

– Esimerkiksi auraamaton ja liukas piha ei anna kovin hyvää vaikutelmaa asiantuntijuudesta, kun asiakas tulee ostamaan meiltä lumikolaa ja hiekoitushiekkaa.

– Samassa pihassa on ruokakauppa, lasten liikuntapuisto ja esimerkiksi autokorjaamo. Alueen pitää olla helposti saavutettava hyvin monenlaisille käyttäjille: niin pienille lapsille kuin meille aikuisillekin. Viime joulukuussa alkanut yhteistyö on sujunut osapuolten mielestä hyvin.

– Meille on tärkeää, että kiinteistönhoitaja on ammattitaitoinen. Vielä sitäkin tärkeämpää on, että hän on kiinnostunut asioista, Kahala sanoo.

– Jos ihan kaikkea ei osaakaan tehdä, niin ainakin osaa ihmetellä. Ja pyytää apuun muita ammattilaisia.

Toiseksi tärkein henkilö ketjussa on Kahalan mukaan hyvä tiiminvetäjä. Tiivis yhteydenpito asiakkaan ja kiinteistöhuoltoyhtiön välillä helpottaa kaikkien työtä.

– Sekin on toiminut hyvin. Kotikadulla on aktiivista porukkaa. Myös Sami ja Jarmo kiittelevät yhteistyön sujuvuutta.

– Pienemmät hommat hoidetaan tehokkaasti enempiä kyselemättä, isommista sovitaan erikseen. Miikan kanssa asioita saadaan tapahtumaan ripeästi. Kun käytännön asioista pidetään yhteyttä muutenkin lähes päivittäin, ei isommille korjausliikkeille ole tarvetta.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jätä tarjouspyyntö

Jaa artikkeli