Mitä tehdä neljän seinän sisällä?

06.04.2020 – Ajankohtaista

Näin poikkeusolojen aikana päivät kuluvat monella pääosin kotona, minkä seurauksena kello tuntuu välillä matelevan. Kotoilun luppoajan voi kuitenkin käyttää hyödyksi esimerkiksi pienten kunnossapitopuhteiden ja kulttuurielämysten muodossa. Kokosimme asiaan liittyen alla olevan vinkkilistan avuksesi.


Kotikadun konstit kotoiluun

Huolla polkupyörät kesäkuntoon

Renkaiden pumppaus, ketjujen pesu ja rasvaus, jarrujen puhdistus ja kiristäminen. Fillarikausi lähtee sukkelammin käyntiin, kun alla on valmiiksi huollettu menopeli. Monet huoltotoimenpiteet on helppo hoitaa itse, ja ohjeita niiden tekemiseen löytyy netistä yllin kyllin.

Sukella aarreaittaan

Koska viimeksi perkasit ne vintin tai varaston perimmäiset nurkat? Nyt on hyvä hetki käydä tavaroita läpi. Itselle turhat ja pieneksi käyneet kamppeet voi viedä paikkakunnan kierrätyskeskukseen tai myydä vaikka nettikirpparilla. Saapa nähdä mitä aarteita sieltä perimmäisestä sopukasta löytyykään!

Aloita puutarha

Yrttejä, chilejä, kukkia ja mitä kaikkea muuta. Nyt kevään korvalla on oikea aika laittaa siemenet itämään aurinkoiselle ikkunalaudalle. Muista lukea kunkin kasvin kasvatus- ja kasteluohjeet sekä merkitä istutukset nimilapuilla. Nimilappujen askarteleminekin on kivaa puuhaa!

Lue kirja

Koska viimeksi luit romaanin? Nyt on sille mitä otollisin hetki. Klassikkojen klassikko Sinuhe egyptiläinen tai jännitystä tihkuva Vares-dekkari, valitse mielesi ja mielialasi mukaan! Vaikka perinteiset kirjastot ovat monella paikkakunnalla fyysisesti kiinni, ne palvelevat silti verkossa.

Kaiva seurapelit esille

Perinteiset seura- ja lautapelit ovat oivaa ajanvietettä pitkiltä tuntuviin arki- ja viikonloppuiltoihin. Luovempi peliseurue tuunaa esimerkiksi Afrikan tähteen omia sääntöjään ja tekee näin pelistä entistäkin maistuvamman!

Nauti tekemättömyydestä

Välillä on hyvä antaa itselleen lupa olla vaan ja levätä laakereillaan – vaikka keskellä päivää! Verhot kiinni, sohvalle ja torkkupeitto korviin. Aidosti rentouttavan lepotuokion jälkeen olo tuntuu kuin uudesti syntyneeltä.

Siivoa huolellisesti

Monessa kodissa siivoaminen on arjen kiireiden lomassa tehtyjä pikaimurointeja, pölyjen pyyhkäisyjä ja muita pintapuolisia puhdistuksia. Nyt on aikaa siivota kunnolla ja pureutua perusteellisesti myös niihin kohteisiin, jotka tavallisesti jäävät ilman huomiota. Koska olet siivonnut kotisi siivouskaapin?

Puhdista liesituulettimen suodatin

Likainen ja rasvainen liesituulettimen suodatin saattaa pahimmassa tapauksessa olla tulipaloriski. Siksi, ja myös ihan yleisen hygienian vuoksi, suodatin kannattaa puhdistaa säännöllisesti noin 1-3 kuukauden välein. Kurkkaa videolta, miten homma hoidetaan.

Puhdista lattiakaivo

Myös asunnon pesutilojen lattiakaivojen puhdistus kuuluu asukkaan/osakkaan vastuulle. Pesuprojektista suoriutuu helpoimmin, kun välineet ja ohjeistus ovat kunnossa. Kurkkaa ne täältä kätevässä videomuodossa.

Jaa artikkeli