Miten estää talven aiheuttamia vahinkoja? 

15.10.2022 – Ajankohtaista

Valmistautuminen talven tuloon on alkanut meillä Kotikadulla toden teolla. Lumikolat ja -lapiot kaivetaan nyt varastoista kätevästi käsille, ruohonleikkurit putsataan ja huolletaan odottamaan seuraavaa kesää. Suunnitelmallinen talvikunnossapito aloitetaan jo reilusti ennen ensilunta.


Talven tuloon on hyvä varautua taloyhtiöissä monella tavalla: esimerkiksi tarkistamalla parkkipaikkojen lämmitystolppien kunto. Vialliset lämmitystolpat ovat herkästi energiasyöppöjä ja aiheuttavat turhia yllätyksiä ensimmäisinä pakkasaamuina, kun auto ei lähdekään käyntiin. Lisäksi kiinnityksistään heiluvat tolpat tai rikkoutuneet pistorasiat tolppien sisällä aiheuttavat sähköiskun vaaran. ”Turvallisuudesta ei kannata koskaan tinkiä ja kaikki keinot säästää energiaa etenkin talviaikaan on syytä ottaa käyttöön,” toteaa Kotikadun kanssa samassa konsernissa toimivan Catevan toimitusjohtaja Markku Sevón.

Myös ajoluiskien ja räystäskourujen jäätymisen estävän saattolämmityksen toimivuus kannattaa tarkastaa. Yöpakkasten saapuessa saattolämmitys on syytä kytkeä päälle. Lämmityksellä varmistetaan, etteivät kourut tai putket jäädy ja rikkoudu. ”Niin pitkään kun ilma on vielä niukin naukin plussaalla, ehtii tekemään sähkötöitä ulkona talven turvallisuuden varmistamiseksi”, Markku jatkaa.

Pimeä piha on iso turvallisuusriski, joten pihavalaistuksen uusiminen on halpa satsaus vahinkoja vastaan. ”Muutama lisävalaisin tuo yllättävän paljon turvallisuuden tunnetta ja toisaalta myös sitä kaivattua valoa harmaaseen syksyyn. Samalla kannattaa tarkistaa, että lamput ovat energiatehokkaita ja niitä ohjataan tarpeen mukaan liiketunnistimilla tai kellokytkimillä”, Markku vinkkaa.

Kiinteistöhuollon tai Catevan ammattilaiset auttavat, kun kyse on erilaisista korjaus-, sähkö- tai putkitöistä. Lue lisää Catevasta.

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä miten voimme auttaa talveen varautumisessa.

Jaa artikkeli