Toinen kesä Kotikadun tiimissä kutsuu

24.03.2022 – Ajankohtaista

Kotikatu tarjoaa vuodesta toiseen arvokasta työkokemusta sekä mukavan tienestin monelle reippaalle nuorelle. Yksi heistä on 15-vuotias Emmi, joka tarttuu tuttuihin kiinteistönhoidon kesätyötoimiin jo toista kertaa yhdessä ystävänsä kanssa Helsingissä.


– Hyvillä fiiliksillä olen menossa Kotikadulle tänäkin kesänä. Töitä saa tehdä ulkona ja niitä on erilaisia. Kun pääsemme toivon mukaan vielä kaverini kanssa samoihin töihin, on se tosi kiva juttu, hän aloittaa.

Kotikadun nuorten kesätyöläisten työpäivillä on mittaa kuusi tuntia, yleensä kahdeksasta kahteen, mikä sekin oli Emmille mieleen.

– Päivät menivät nopeasti ja iltoihin jäi kivasti vapaa-aikaa kaikelle muulle. Pääsi nauttimaan kesästä siis muutenkin, hän hymyilee.

Kiinteistöhoidon kesäaamut aloitettiin aina tutustumalla tehtäviin ja tekemisen tapoihin.

– Kun tulimme töihin, meille kerrottiin, mitä ja miten pitää tehdä. Ja nopeastihan ne työt siinä oppi. Paljolti meidän hommamme olivat piha- ja viheralueiden siistintää, eli rikkaruohojen nyppimistä, roskien keruuta ja niin edelleen. Kesän loppuvaiheessa siivosimme myös talojen lämmönjakohuoneita. Aika lailla sellaista simppeliä perushommaa, mutta ihan mukavaa sellaista. Samalla sai hyötyliikuntaa.

– Varsinainen tekeminen oli aika itsenäistä, mutta silti myös esihenkilö oli aina tavoitettavissa puhelimen päässä, jos tuli jotain kysyttävää tai selvitettävää. Tämä oli mielestäni hyvä juttu, kun ei tarvinnut olla epävarma siitä, että meneekö tämä nyt oikein.

Lopuksi Emmi mainitsee, että Kotikadun hyvä tiimihenki välittyi myös lyhytaikaisena sesonkiapuna olleille työntekijöille.

– Sen minkä ehdin tutustua, olivat kaikki ”vakityypit” meille kesätyöläisille mukavia, eli siksikin on kiva mennä nyt tulevana kesänä uudestaan. Ei tosiaankaan tarvitse enää turhaan jännittää mitään, hän nauraa.

Jaa artikkeli