Kelien vaihtelu koettelee putkia ja kattoja – me autamme!

29.01.2019 – Ajankohtaista

Rajut lämpötilanvaihtelut ja lumen määrä aiheuttavat haasteita niin kattorakenteille kuin putkistolle. Vahinkojen ennaltaehkäisy on tärkeää ja autamme siinä mielellämme. Jos lumi ja jää on jo ehtinyt vahingoittamaan kiinteistöä, löydämme ratkaisun siihenkin.

Pakkanen haastaa putket

Vahinkojen ehkäisemiseksi putket tulisi sijoittaa rakenteisiin oikeille paikoille, eristää putket ja sulkuventtiilit kunnolla sekä käyttää jäätymisalttiissa paikoissa sähkötoimisia sulanapitoratkaisuita. Putkien jäätymiselle on useita syitä eikä usein yhtä ja ainoaa selitystä löydykään. Puutteellisen eristyksen lisäksi nopeasti lauhtuva sää aiheuttaa myös putkien jäätymistä. On myös mahdollista, että putki on kovilla pakkasilla jo jäätynyt ja halkaissut putken, mutta vasta ilman lämmetessä sulava jää valuu rikkoutuneesta putkesta ja vesivahinko on valmis. Putkien sulattaminen on aina syytä jättää ammattilaisen käsiin ettei sulatustyö aiheuta lisää vahinkoja.

Lumimäärän tarkkailu katolla on tärkeää

Runsasluminen talvi on kasannut lunta katoille ja lumen määrän tarkkailu katoilla on tällä hetkellä erityisen tärkeää. Katon puhdistaminen ajoissa lumesta ja jäästä säästää monelta murheelta. Lumen poistaminen katolta vaatii asianmukaiset valmistelut, välineet ja ennen kaikkea turvalliset toimintatavat. Työ on tehtävä rikkomatta kattomateriaaleja, jotka kyminä ja jäisinä vaurioituvat herkästi.

Lumen kostuminen ja tiivistyminen kasvattaa lumimassan painoa moninkertaiseksi. Tämän vuoksi kattojen puhdistaminen kannattaa tehdä pakkassäällä, kun lumi on vielä keveää ja painavan lumen aiheuttamat vahingot voidaan ehkäistä.

Me kartoitamme tarpeesi ja tarjoamme ratkaisun – kysy lisää!

Jaa artikkeli