Kotikatu Jyväskylässä: Talkkarina keskellä kaupungin merkittävintä kehityshanketta

23.06.2021 – Asiakkaamme kertovat

Vuoteen 2010 asti paikalla jyskytti paperitehdas, nyt Tourujoen kainaloon Kankaalle on rakentumassa ekologinen ja luova kaupunginosa, jossa yhdistyvät tulevaisuuden tuoreimmat oivallukset, älykkyys ja kestävä rakentaminen. Yli 30 hehtaaria kattava alue sai viime joulukuussa oman talkkarinsa. – TL-Maintin Jukka Sillankorvan ote lapiosta on taatusti yhtä edistyksellinen kuin Kangaskin, hymyilee palvelupäällikkö Ulla-Maija Valtonen Kankaan Palvelusta.


Talkkarin titteli komeilee niin Jukan ulsterissa kuin autossakin. Miehen silmäkulmassa kujeilee huumori, kun hän kertoo ”työsuhdeasunnostaan”, joka sijaitsee vuonna 1916 rakennetussa hevostallissa.

– Tosin parhaiten minut löytää ulkohommista tai huoltokierroksilta vastaamissamme kerrostaloissa, joita on tällä hetkellä Kankaan alueella seitsemän. Joukossa on osake- ja vuokrataloja, viimeisimpänä tulokkaana monisukupolvikortteli koostuen sekä opiskelijakodeista että varttuneemman väen asunnoista. Pihalla juuri keskusteltiin asukkaan kanssa, että mitenköhän ne nuoret saavat seniorien biletykseltä lainkaan opiskeltua, Jukka virnistää.

Näytön paikka kaikille osapuolille

Kankaan sanotaan olevan oma tiivis keitaansa keskustan kupeessa. Rakentaminen elää hetkessä ja tähtää tulevaisuuteen: miljardiluokan kokonaisinvestoinninon määrä valmistua vuonna 2040 tarjoten resurssiviisaan kodin 6000 asukkaalle sekä yli 2000 työpaikalle.

– Voi rehellisesti myöntää, että Kankaan hanke on vaativa tilaaja. Tämän kokoluokan projektissa on monta toimijaa, tilanteet muuttuvat ja työmaat etenevät koko ajan. Ajatus kilpailuttaa ja hakea alueelle talkkaria lähti aidosta tarpeesta ylläpitää teknisesti ehjää sekä toimivaa ympäristöä yli perinteisten huoltorajojen. Yhteistyötä Kotikatuun kuuluvan TL-Maintin kanssa on takana alle vuosi, mutta jo nyt on huomattu, miten huoltopalveluiden kokonaiskoordinaatio on helpottunut, Ulla-Maija kertoo.

– Kankaan identiteettiin kuuluu kuunnella asukkaita herkällä korvalla. Olen saanut positiivista palautetta Jukan ammattitaidosta sekä talkkarin läsnäolosta, joka tuo turvallisuudentunnetta asumiseen, hän jatkaa.

Työkalupakissa kehitysideoita

Talkkarilta odotetaan ulkoalue- ja kiinteistöhuollon lisäksi huomioita sekä tarkkaa silmää alueen toiminnallisuuden edistämiseksi. Viimeksi kaupungin rattaisiin lähti ehdotus jätepisteiden roska-astioihin liittyen.

– Aikaisempi työkokemus Lutakossa kartutti kokemusta erityisesti uuden asuinrakennuskannan vaatimuksiin. Yhteensovittamista piisaa, ja on myös pysyttävä kartalla työmaiden liikennejärjestelyiden suhteen, Jukka pohtii.

– Onneksi jo lähes ajattelet puolestani! Yhteyden toimiessa ei töiden perään tarvitse kytätä. Meidän talkkarilla kun on tapana, että se lunastetaan, mitä sovitaan, Ulla-Maija kiittelee

TL-Maint ja Kotikatu ovat osa PHM Groupia.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jätä tarjouspyyntö

Jaa artikkeli