Kotikatulaisten kuulumisia Oulusta

01.09.2019 – Ajankohtaista

Kiinteistönhoitaja Anssi Mettovaaran vastuulla on asuinkerrostalokohteita Oulun Kaijonharjussa. Huoltotöiden lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu myös hiekoittamista, auraamista ja muita konetöitä.


– Teen asuntoihin huollot. Korjailen vessanpöntöt, lavuaarit ja hanat. Tarvittaessa soitan paikalle meidän putkimiehen, Mettovaara kertoo.

Normaali päivä koostuu aamukierroksesta ja huoltotöistä. Säännöllinen kiinteistöjen huoltaminen ylläpitää niiden arvoa, kun huomaamme puutteet. Suurin osa asukkaista on jo Mettovaaralle tuttuja. Välillä hän on päivystysvuorossa yöllä. Työkalut ovat aina kunnossa ja valmiina autossa.

– Aukaisen tietysti myös ovia avaimensa kadottaneille. Kerran asukkaalta meni avain roskapussin mukana Molok-jäteastiaan. Sieltä sitä sitten ongin pohjalta, Mettovaara nauraa.

Kaikkea mahdollista tulee vastaan. Välillä päästetään ambulanssi, poliisi tai palokunta sisälle, sairauskohtauksen tai vaikka autotalliin tulvivan veden takia.

– Jos lattialla on metri vettä, siinä kohtaa ei lähdetä vaihtamaan uusien asukkaiden nimiä seinään. Ensin selvitetään, että kuinka akuutti asia on, ja mennään tärkeysjärjestyksessä. Tämä on antoisa ja ihmisläheinen ammatti.

Jaa artikkeli