Lumityöt täydessä vauhdissa

11.01.2019 – Ajankohtaista

Lumi on talveen kuuluva ihanuus ja toisaalta arkea hidastava vitsaus. Meille lumi tietää nopeita lähtöjä ja työntekoa haasteellisissa olosuhteissa. Talvikaudella aurauskalusto on jatkuvassa valmiudessa ja tarkkailemme säätilan muuttumista päivystäjiemme toimesta.

Kiinteistönhoitajille liukkaus ja lumi eivät tule yllätyksenä vaan kauteen on valmistauduttu huolella jo kuukausia sitten. Varautuminen ja suunnittelu ovat tärkeitä elementtejä talvikauden töiden onnistumisessa. Kun talvikausi on käsillä, oikein valitut työvarusteet ja työvälineet takaavat sekä laadukkaan lopputuloksen että turvallisen työpäivän.

Tehdään talvikaudesta yhdessä turvallinen

  • Huomaathan, että pihan lumityöt tehdään usein eri henkilön toimesta riippuen käytetäänkö välineenä lumiauraa vai lapiota. Näin ollen pienemmät kulkuväylät ja porraskäytävien edustat voivat olla puhtaana lumesta eri aikaan kuin isot kulkuväylät ja parkkipaikat. Kun lunta tulee taivaan täydeltä, koko aurauskalustomme on liikenteessä ja lapioita heilutetaan suurimmalla mahdollisella määrällä tekijöitä.
  • Hiekoittaminen noudattaa samaa ajatusta kuin auraaminenkin: osa työstä tehdään käsin, osa koneiden avulla. Noudatamme niin aurauksessa kuin hiekoituksessakin kiireellisyysjärjestystä, jolloin väylät joissa kulkua on eniten pyritään myös huoltamaan ensimmäisenä.
  • Kun lunta tulee paljon, syntyy isoja lumikasoja, jotka houkuttavat lapsia leikkeihin. On hyvä varoittaa lapsia, että lumilinnojen katot ovat herkkiä sortumaan ja että aurat siirtävät ja kuormaavat lumikasoja poiskuljetettavaksi.
  • Talven edetessä lumen määrä katoilla lisääntyy ja lumikuorman tarkkailu kuuluu oleellisena osana työtehtäviimme. Kulkuväyliä joudutaan usein sulkemaan puomein tai ohjaamaan kulkua lippusiimoin, jotta katolta mahdollisesti putoava lumi ei vahingoita ketään. Varoituskylttien ja rajattujen alueiden noudattaminen on todella tärkeää, vaikka se tarkoittaakin muutamaa lisäaskelta tai tutusta reitistä poikkeamista.

Voit tehdä huoltopyynnön meille näppärästi tästä. Asiakaspalvelupisteidemme yhteystiedot näet täältä.

Jaa artikkeli