Me ollaan Lahest

23.06.2021 – Ajankohtaista

Kotikadun yksikkö Lahdessa työllistää noin 40 lahtelaista kiinteistöhoidon ammattilaista. Aluejohtajalla Markku Saarisella sekä työnjohtajilla Jani Niemellä ja Petri Pitkäsellä on jokaisella pitkää kokemusta omasta kiinteistöhuoltoyrityksestä – ja nyt he ovat Kotikadun palveluksessa. Lahdessa nämä miehet tunnetaan alan uran uurtajina ja hyvästä työnjäljestä. Mikä Kotikatu Lahden salaisuus on?


– Me ollaan Lahest, tiivistää Markku ja jatkaa: – Tunnemme asiakkaamme ja kohteemme, lisäksi meillä on yhä samaa huoltohenkilökuntaa töissä kuin 20 vuotta sitten. Töitä tehdään samalla hengellä kuin aikoinaan yrittäjänä – ripeästi ja tunnollisesti.

Asiakkailta tuleekin hyvää palautetta juuri perustekemisestä. Kun henkilöstö tuntee alueen ja asukkaat, hyötyvät asiakkaat laadukkaasta työnjäljestä. Kotikatu Lahdessa työntekijät pelaavat samaan pussiin ja yhdessä tekemällä päästään parhaaseen lopputulokseen.

”Nopeasti mutta laadukkaasti ja turvallisesti”

Jokainen yhteydenotto ja huoltopyyntö kirjautuu keskitetysti järjestelmään, mikä nopeuttaa ja parantaa palvelua.

– Kun asiakas ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, kirjataan huoltopyyntö heti järjestelmään, joka lähettää samalla automaattisesti viestin huoltotyöntekijän kännykkään. Jos kyseessä on todella kiireellinen tehtävä, asiakaspalvelijamme soittavat tekijöille, jotta pystymme reagoimaan riittävän nopeasti. Jokaisen yksikön työnjohtajat seuraavat, että työt tehdään tilanteen vaatimalla ripeydellä riippuen kiireellisyystasosta, kuvailee Markku.

– Kaikki toimeksiannot ja tehdyt työt jäävät muistiin järjestelmään. Ei ole mahdollista, että joku unohtaisi tehdä jotain tai joku huoltopyyntö jäisi huomiotta kokonaan.

Laadunvalvonta onkin työnjohtajille tärkeää. Sen lisäksi, että tiimin kanssa käydään asiat yhdessä läpi ja tarkastetaan, että työmääräykset on ajallaan tehty, tarkastaa työnjohtaja itse kohteet.

– Kierrän aamuisin kohteita ja näen ulkoalueiden tilanteen. Näin pystyn reagoimaan heti, jos on jotain puutteita, kertoo Jani.

Edes kiireajat eivät estä töiden tekemistä kunnolla ja oikomatta. Lahdessa tehdään töitä asukkaiden turvallisuus edellä.

– Säätilojen äkilliset muutokset aiheuttavat helposti kiirettä ja tehtävien uudelleen organisoimista. Ykkösluokan kiireellisiä tehtäviä ovat lumityöt ja hiekoitukset. Näitä töitä tehdessä ei katsota kelloa, vaan työt tehdään huolellisesti loppuun asti, jotta asumisturvallisuus pysyy oikealla tasolla, Petri sanoo.

”Kuin omaa pihaa hoitaisi”

Aina tulee eteen tilanteita, jolloin tarvitaan apua virka-ajan ulkopuolella. Kotikatu Lahden päivystyksessä reagoidaan ripeästi, jos asukkaiden avaimet jäävät kotiin tai tulee vastaan hätätöitä.

– Ja mikä parasta, päivystyksessämme on suuri määrä samoja työntekijöitä, jotka hoitavat myös päivisin alueen töitä. On todellinen etu, kun päivystystehtäviä suorittava henkilöstö tuntee kohteet, Petri sanoo.

Jani on samaa mieltä siitä, että paikallistuntemus on laadun tae. Koko ikänsä Lahdessa asunut Jani tuntee hoitamansa kohteet läpikotaisin.

– On siinä tiettyä nostalgiaa, kun yhä hoidamme kohdetta, jossa asuimme perheen kanssa syntyessäni. Samassa kiinteistössä meillä on kahvitupa, jossa tiimin kanssa käydään aamuisin läpi tulevat työt ja vaihdetaan kuulumiset, Jani kertoo.

– Eri kohteissa on erilaisia käytäntöjä ja tapoja tehdä. Mistään kirjoista ei voi oppia sitä, mitä asiakas haluaa ja miten asiakas haluaa työt tehtävän. Asiakastuntemus on meillä oletusarvo, jatkaa Jani.

Myös Petrillä on kymmenien vuosien kokemus lahtelaisten kiinteistöjen huollosta.

– Meillä on paljon pitkäaikaisia asiakkaita, osa lähes 30 vuoden takaa. Hoidan itsekin kohteita, jotka kuuluivat lapsuuden maisemiin – tuttuja pihoja, joita on mukava pitää kunnossa.

Jaa artikkeli