Onko syyssade nautinto vai murhe?

30.08.2022 – Ajankohtaista

Sadetta luvassa! Sateiden aiheuttamat hallitsemattomat vesimassat voivat tehdä tuhoa niin talon rakenteisiin kuin pihan istutuksiinkin. Syyssateiden alkaessa on hyvä tarkistaa, mihin sadevedet pihamaalla oikeastaan päätyvät ja miten vahinkoja voi ennaltaehkäistä.


Vaikka vesilätäköt ovat lapsien ja lintujen temmellyspaikkoja, keskellä kulkuväylää ne aiheuttavat kuitenkin turhaa harmia. Pihapiirin laatoituksen tai ojituksen korjaaminen voi pelastaa märiltä jaloilta. Lisäksi pihan pintamateriaalin valinta sekä oikeansuuntaiset kaadot kohti ojia ovat tärkeitä niin viihtyvyyden kuin turvallisuudenkin kannalta.

Uudisrakennuksissa sadevesien hallintaan on kiinnitetty tarkasti huomiota jo rakennusvaiheessa. Sadevesijärjestelmien huoltaminen ja puhdistaminen säännöllisesti varmistaa niiden toimivuuden kiinteistön iästä huolimatta. Vanhojen kiinteistöjen sadevesien ohjausjärjestelyjä kannattaa tarkastella erityisen huolellisesti, jotta suuremmilta yllätyksiltä ja vahingoilta vältytään.

Hule- ja sadevesijärjestelmät sekä toimivat salaojat pitävät huolen, ettei vesi jää talojen vierustoille makaamaan tai imeydy vahingollisesti sokkeleihin. On hyvä tarkastaa, että kaikki kaivot, kourut sekä rännit vetävät hyvin ja tehdä ennakoiden tarkastuskierroksia tukosten välttämiseksi.

Pihan kasvillisuutta on myös syytä tarkastella, sillä liian lähellä talon sokkelia sijaitsevat istutusalueet eivät tee hyvää rakennukselle. Turhan isoiksi kasvaneet puut lähellä taloa pudottavat lehtiä ja neulasia, jotka sitten joko suoraan tai tuulen mukana kulkeutuvat katoille, ränneihin ja kattokaivojen harmiksi.

Ei hätää, me pihanhoidon ammattilaiset löydämme puolestasi kohdat, jotka kannattaa korjata kiinteistön kunnon säilyttämiseksi ja viihtyisyyden lisäämiseksi.

Syksyllä kiinnitetään kiinteistöissä huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • kiinteistön rännit ja kourut ovat puhtaita roskista
  • sadevesikaivot ovat puhtaana hiekasta, roskasta ja lehdistä
  • sadevedet ohjautuvat oikein
  • kasvillisuus ei tee haittaa sadevesien liikkumiselle tai kiinteistölle
  • piha-alueen päällystys on tasainen ja kaikin puolin kunnossa
  • tarkistetaan katon ja kattokaivojen kunto

Me laitamme pihat ja sadevesijärjestelmät kuntoon – ota yhteyttä!

Jaa artikkeli