Pirkanmaalla palvelu on aidosti paikallista

17.03.2021 – Ajankohtaista

Kotikadun palvelutarjooma Tampereella ja sen ympäristökunnissa on varsin laaja. Oli asia sitten huoltoon, siivoukseen, puutarhanhoitoon, maanrakennukseen tai vaikka asunnon remonttiin liittyvä, asiakaspalvelu tunteet keinot, kadut ja korttelit. Soitto Sarankulmaan riittää ja homma hoituu!


Pauli Peltonen
kiinteistönhuollon työnjohtaja

Puolitoista vuotta kiinteistöhuollon työnjohtajana toiminut Pauli Peltonen ratkoo arjen ongelmia reippaalla otteella. Hänen vastuualueitansa ovat Länsi-Tampere ja Nokia kiinteistöhoitajineen. Joka paikan höylänä tunnettu Pauli viihtyy niin asiakkaiden kuin työkaverien parissa.

– Aikaa menee toimistolla työtehtävien jakamiseen ja arjen tilanteiden ratkomiseen. Toisaalta liikun paljon kentällä. Alueellani on monipuolisesti kohteita, yhtälailla taloyhtiöitä kuin vaikkapa kauppakeskuksia. Kun puhelin soi asiakaspalvelussa, tieto toimenpiteitä vaativasta tilanteesta kirjataan toiminnanohjausjärjestelmään. Kyseisen alueen kiinteistöhoitaja toimii järjestelmässä olevien tilausten mukaan.

– Minun tehtäväni on helpottaa kiinteistöhoitajien työtä. Käymme yhdessä läpi esimerkiksi taloyhtiön erityispiirteitä. Kun työntekijöiden ei tarvitse itse käyttää tiedonhankintaan aikaa, he voivat keskittyä työhönsä rauhassa. Jokaisella kiinteistöllä on omat toiveet ja tarpeet, jotka Kotikatu toteuttaa. Oli kyseessä sitten tietyn korkuinen pensasaita tai muutos siivousrutiinissa, kiinteistöä hoidetaan sovitusti ja oikein.

– Meidän jokaisen rooli on tärkeä, että kokonaisuus toimii. Kaikilla on sama päämäärä, eli asiakkaan palveleminen parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakkaan tyytyväisyys on kaikkein tärkein asia.

 

Jari-Pekka Kantola
kiinteistöhoitaja

Kiinteistöhoitaja Jari-Pekka Kantola toimii Pirkkalan kunnan alueella. Ikänsä samoilla nurkilla asunut mies tuntee niin ihmiset kuin kiinteistöt, joista hän huolehtii.

– Kaikki hoitamani asuinkiinteistöt ovat melko lähellä toisiaan. Huoltotöiden ja vikailmoitusten lisäksi käytän myös koneita, esimerkiksi talvella auraan ja kesällä pesen pihoja.

Työn ohella Jari-Pekka suorittaa kiinteistöhoidon erikoisammattitutkintoa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa. Kouluttautuminen tuo uutta osaamista kokeneellekin konkarille. Alalla hän on työskennellyt jo kohta 8 vuotta, joten hyvä palveluasenne tulee jo selkäytimestä.

– Hyvän palvelun salaisuus on se, että tekee työn viipymättä, heti kun se on mahdollista ja siten kun se on sovittu. Pidän tärkeänä myös sitä, että jutellaan asukkaiden kanssa. Tervehditään, kuunnellaan ihmisten ilot ja murheet, eikä vaan kävellä laput silmillä.

Jari-Pekan työvuoro kestää aamun seitsemästä iltapäivän puoli neljään. Yhteistyö on tiivistä niin siivoojien kuin vaikkapa puutarhurin kanssa, oli kyseessä sitten palanut lamppu tai muu palaute. Vuotavat hanat ja suihkun letkut hoituvat Jari-Pekalta käden käänteessä, ja hän saa työstään positiivista palautetta.

– Minulle on sanottu usein, että tulitpa nopeasti paikalle. Meitä toimii Pirkkalan alueella paljon, joten apua saa tarvittaessa muilta kiinteistöhoitajilta. Ihmisten auttaminen on palkitsevaa ja plussaa on se, että saan tehdä omilla kotikonnuilla töitä, Jari-Pekka sanoo.

 

Jaa artikkeli