Runsas lumi tuo iloa ja haastetta

07.02.2019 – Ajankohtaista

Lunta on tänä talvena riittänyt ja lumisateille ei ainakaan vielä näy loppua. Runsas lumen määrä on muodostunut useissa pihoissa jo haasteeksi, kun suunniteltua tai ylipäätään vapaata tilaa lumikasoille ei enää löydy. ”Talvikauden suunnittelussa mietitään lumenkasauspaikat tarkasti, jotta ne eivät esimerkiksi peitä näkyvyyttä ajettaessa pihasta tielle,” sanoo toimitusjohtaja Markku Sevón Catevasta. Cateva hoitaa pääkaupunkiseudulla niin pihojen kuin kaupunkialueiden ajoteiden ja kevyenliikenteen väylien aurauksia, hiekoitusta ja lumen poiskuljettamista.

”Runsaslumisuus on aiheuttanut jonkin verran haasteita, sillä kasoja on jouduttu tekemään ainakin väliaikaisesti paikkoihin, jotka vaikeuttavat esimerkiksi parkkeerausta tai piha-alueella liikkumista. Teemme parhaamme, jotta lumikasat saadaan poistettua pihoilta mahdollisimman pian. Kasojen poistoa hidastaa myös lumenvastaanottopaikkojen ajoittainen sulkeminen,” kertoo Markku.

Puomit varoittavat vaarasta

Piha-alueiden lumikasat houkuttelevat lapsia leikkimään. ”On hyvä varoittaa lapsia, että lumilinnojen katot ovat herkkiä sortumaan”, opastaa Markku. ”Lisäksi usein isolla kalustolla tehtävä lumen kuormaus poiskuljetusta varten on todellinen vaaranpaikka, jos kasoihin on rakennettu linnoja ja muita leikkejä. Vaikka se tylsältä tuntuu, lapsia kannattaa ohjata lumikasoista muihin talvisiin touhuihin, joita kyllä nyt on tarjolla hiihtämisestä lähtien,” hän toteaa.

Viimeistään nyt on ehdottoman tärkeää noudattaa varoituskylttejä ja kulkea puomien tai lippusiimojen ohjaamia reittejä. Lämpötilanvaihtelut pudottavat lunta katolta ja kulkuesteiden tarkoitus on ohjata liikkuminen turvallisille alueille.

Tarvitsetko apua lumikasojen poiskuljetuksessa tai lumitöissä? Ota yhteyttä, me autamme! Lue lisää Catevan monipuolisista palveluista tästä.

Jaa artikkeli