Valaisimet kuntoon ja pimeää kautta kohti

11.09.2023 – Ajankohtaista

Syksy saapuu, hämärä hiipii ja yks kaks yllättäen pimeys on täällä taas. Juuri nyt on mitä oivallisin aika tarkistaa taloyhtiön valaisimien toimivuus ja niiden energiatehokkuus paitsi porraskäytävissä ja muissa yleisissä tiloissa myös pihoilla, parkkipaikoilla ja autokatoksissa.


Valaistus on ulkotiloissa paitsi viihtyisyys- myös turvallisuustekijä: se tekee kulkuväylien, polkujen ja portaikkojen käyttämisestä turvallisempaa, mukavampaa ja helpompaa sekä ehkäisee samalla kompastumisia, liukastumisia ja muita vahinkoja. Pihavalaistuksella voidaan lisäksi turvata omaisuutta. Riittävä ja oikein toimiva valaistus on tehokas tapa pitää hämärähemmot loitolla.

Valaistuksen energiatehokkuuden varmistaminen on sekin ajankohtainen asia. Automatiikan ja uusimipien valaistusratkaisujen avulla voi myös säästää.

Syksyn koittaessa Kotikadun kiinteistönhoitajien työlistoilta löytyy pihavalaistuksen toiminnan tarkistus:

  • Käymme kaikki tilat läpi ja vaihdamme vilkkuvat tai täysin pimeät lamput uusiin.
  • Samalla käynnillä tarkistamme valaisinlaitteiden kunnon sekä automaattikytkinten säädöt ja varmistumme, että ne pelaavat kuten pitääkin.
  • Kun uusia lamppuja hankitaan, niitä varataan muutamia myös taloyhtiön varaston hyllylle varmuudeksi.
  • Kunkin kohteen vastuullinen kiinteistönhoitaja huolehtii aina myös käytettyjen lamppujen asianmukaisesta keräyksestä ja toimittamisesta kierrätykseen.
  • Valaistuksen energiatehokkuuteen kiinnitetään erityistä huomiota ja tehdään parannusehdotuksia.

Kotikadun kiinteistönhoitajat auttavat sopimuksen mukaan kaikenlaisissa valaisintarpeissa: uudet valaisimet, liike-tai hämärätunnistimet, valaistuksen ajastaminen tai niin sanottujen kausivalojen asennukset.

Koristevalot, jouluvalot, kausivalot, tunnelmavalot – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Myös niiden avulla voi parantaa näkyvyyttä ja luoda tunnelmaa. Kausivalojen asentaminen kannattaa tehdä heti hämärän sesongin koittaessa, ja vaikka kerrankin hyvissä ajoin ennen joulua.

Laitetaanko pihan valaistusasiat kuntoon? Ota yhteyttä, me hoidamme!

Jaa artikkeli