Kotikatu Kuopiossa: Toimivan yhteistyön huipulla

23.06.2021 – Ajankohtaista

Sanonnan mukaan näköala Puijolta on Suomen kauneus yhteen tauluun koottuna. Kuopion kotikatulaisilla on kunnia vastata Puijon lakialueen kiinteistöhuollosta, viihtyisistä ulkoalueista sekä olla mukana rakentamassa upouusia elämyksiä yhdessä Puijo Peakin kanssa.


Mäkihyppy on ollut Pekka Niemelän päälaji pienestä pitäen, ja Puijolta ponnistanut mies tunnetaan arvostetusta päävalmentajatyöstään viiden eri maan lipun alla. Vuonna 2019 hänelle tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus kokeilla siipiä yrittäjänä.

– Kuopion kaupunki järjesti ideakilpailun Puijon tulevaisuudesta, ja meidän liiketoimintasuunnitelmamme voitti. Kun vietin matkalaukkuelämää 200 päivää vuodesta, oli hotellihuoneissa aikaa miettiä, miten herättäisin Puijon matkailualueen loistoonsa ja sovittaisin maailmalta keräämäni ideat suomalaisiin raameihin. Oivalsin, että koko Kuopion kattavaa positiivista kierrettä ei tehdä yhden miehen muskeleilla. Tarvitsin alusta alkaen mukaan parhaat ja asiaan sitoutuneet ammattitaitoiset kumppanit, Pekka painottaa.

Ykkösketjuun valikoitui Kotikatu Kuopio, jonka maine luotettavana toimijana oli vahva. Kotikatu jakoi Puijo Peakin kanssa samat edistykselliset arvot sekä halun uudistaa toimintaa kestävän kehityksen otteella.

Apukäsinä myös kehittämisprojekteissa

Kotikatulaiset tekevät yhteistyötä sekä Puijo Peakin että kaupungin Tilapalveluiden kanssa.

– Vastaamme 365 päivää vuodesta kiinteistöhuollosta Puijon matkailualueella, jonka keskiössä on Puijon torni. Työt painottuvat ulkoalueiden puhtaanapitoon, huolto- ja korjaustehtäviin, konetöihin sekä päivystykseen. Lisäksi olemme näyttäneet osaamisemme projekteissa, joiden tähtäimessä on alueen monipuolinen kehittäminen, kuten rengasmäen mattohissin kasaaminen sekä asennus, työnjohtaja Marko Karvonen avaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin uniikkia yhteistyökuviota.

Vierailijoilta on saatu hyvää palautetta alueen yleisviihtyvyydestä. On tärkeää pystyä luottamaan, että paikat pelittävät moitteettomasti sesongista toiseen.

– Puijon maja on valmistunut vuonna 1907 ja panoraamanäkymällä varustettu Torni vuonna 1963. Natura-alueeseen kuuluvassa metsässä asustaa 200-vuotiaita kuusivanhuksia. Ainutlaatuisen ympäristön ja historiallisten rakennusten kanssa ei voi olla piiruakaan jälkijättöinen. Jos jossain prakaa, niin on tärkeää, että töihin tartutaan heti, Pekka toteaa.

Huolella ja ylpeydellä hoidettu maamerkki

Paraikaa Tornissa käynnistellään nurmien leikkuuta. Kaikissa rutiinihommissakin on otettava huomioon alueen erityislaatuisuus.

– Korkean sijainnin vuoksi lumet sulavat hiukan eri tahdissa kuin alempana. Huolehdimme myös, että päivittäiset huoltokierrokset on käytynä ennen ravintoloiden avaamista. Onneksi työt voi täällä koneidenkin kanssa aloittaa jo aamuviideltä, koska kuuntelijoina on korkeintaan aarniometsän eläimiä, Marko hymyilee.

– Niin huikea paikka tämä on, että löydän itseni Tornin kupeesta vapaa-ajallakin: Puijon majalla on nautittu monet hyvät lounaat

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jätä tarjouspyyntö

Jaa artikkeli