Yrittäjähenkisyys toimintamme ytimessä

03.09.2021 – Ajankohtaista

Yläkuva: lahtelaiset Petri Pitkänen, Markku Saarinen ja Jani Niemi
Vasemmalla alakuvassa: helsinkiläiset Tarja ja Kaj Grönvall
Oikealla alakuvassa: oululaiset Sami Tervonen, Mikko Kestilä, Harri Väänänen, Niina Vaarala, Saila Runtti, Tero Vaarala, Teemu Runtti.

Asiakaslähtöisyyttä, sisukkuutta, vastuunkantoa, laadun varmistamista ja jatkuvaa kehittymistä. Muun muassa näitä asioita merkitsee meille kotikatulaisille yrittäjähenkisyys – jota vaalimme kaikissa paikallisyksiköissämme ympäri Suomen.


Valtakunnallista Yrittäjän päivää juhlittiin 5.9.2021. Kotikadun vaiheikas historia kietoutuu tiiviisti pienyrittämisen ja yrittäjähenkisyyden ympärille. Viihtyisän ja turvallisen asumisen varmistavalle ja asiakkaan tarpeita kuuntelevalle toimintamallille luotiin perusta jo vuonna 1989. Yrittäjähenkisyys on vahvasti läsnä arjessamme edelleen, sillä joukoissamme työskentelee useita yrittäjätaustaisia henkilöitä.

¬ Yhtiömme perustajat ymmärsivät jo tuolloin, että ihmisille on tärkeää olla yhteydessä omaan ja läheiseen paikallisyksikköön, jossa palvelevat tutut henkilöt. Tämä perusajatus ohjaa meitä yhä edelleen, Suomen liiketoimintojen maajohtaja Toni Mannila sanoo. Meillä on paikalliset yksiköt 37 eri kaupungissa ympäri Suomen. Vaikka yhtiö toimii ison konsernin voimin, korostuu käytännön tekemisessä pienten paikallisten yksiköiden sekä niiden oman alueensa hyvin tuntevan henkilökunnan merkitys, Toni jatkaa.

– Vaikka lihaksemme ovat suuret ja kasvavat jatkuvasti, on toimintamme edelleen tiiviisti kytköksissä perinteiseen pienyrittäjyyteen ja siihen liitettäviin ajatusmalleihin. Yrittäjyys on meille sitä, että pidämme jatkuvasti huolta palvelun laadusta ja olemme valmiita kantamaan vastuuta.  Myös sisukkuus on yksi yhtiömme arvoista. Meiltä löytyy yrittäjille ominaista periksiantamattomuutta tiukoissakin paikoissa ja kekseliäisyyttä ratkaista eteen tulevat pulmat. Puhallamme yhtenä tiiminä yhteen hiileen asiakkaamme parhaaksi, kuten alla olevista jutuista voit lukea, Toni kertoo.


Laadukkuus edellä Lahdessa

Kotikadun Lahden yksikön voimakolmikko tunnetaan paikkakunnalla kiinteistöhoitoalan uranuurtajina. Paikallisyksikön nokkamiehinä toimivat Markku Saarinen, Jani Niemi ja Petri Pitkänen, joilla jokaisella pitkä kokemus omasta kiinteistöhuoltoyrityksestä.

– Tunnemme asiakkaamme ja kohteemme, lisäksi meillä on yhä samaa huoltohenkilökuntaa töissä kuin 20 vuotta sitten. Töitä tehdään samalla hengellä kuin aikoinaan yrittäjänä – ripeästi ja tunnollisesti, Jani sanoo.

Yrittäjähenkisyys näkyy Kotikatu Lahden arjessa myös laadunvalvontakäytännöissä.

– Sen lisäksi, että tiimin kanssa käydään asiat yhdessä läpi, tarkastaa työnjohtaja itse henkilökohtaisesti huoltamamme kohteet. Näin pystymme reagoimaan heti, jos on jotain puutteita. Meillä on ollut tämä malli käytössä jo vuosikaudet, ja se pysyy myös jatkossa, Jani kuvailee.

Lue kolmikon mietteitä lisää tästä.

Jatkuvaa kehitystä Oulussa ja Helsingissä

Kotikatu Oulun paikallisyhtiön puikoissa toimivat entiset huoltoyhtiöyrittäjät Saila ja Teemu Runtti sekä Tero ja Niina Vaarala,

– Asiakkaiden tarpeiden kuuleminen on vienyt meitä oikeaan suuntaan jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Meidän mielestämme yrittäjähenkisyyteen yhdistyy vahvasti jatkuvan kehittymisen ajatus, ja siitä mekin pidämme kiinni, Saila sanoo.

– Vaikka kehitymmekin, pidämme kiinni hyvistä vakiintuneista käytännöistä. Emme koskaan tuudittaudu siihen, ettei olisi parannettavaa. Se on sitä yrittäjähenkisyyttä sekin, Teemu lisää.

Lue lisää oululaisten ajatuksia yhteistyöstä ja yrittäjähenkisyydestä

 

Keski-Helsingissä Kotikadun paikallisyksikköä vetävät Kaj ja Tarja Grönvall ovat oululaisten kollegoidensa kanssa samoilla linjoilla toiminnan jatkuvasta kehittämisestä.

– Tämä ala on muuttunut viime vuosina ja vuosikymmeninä paljon. Aikaisemmin riitti, että työt tulee tehtyä. Nykyään tarvitaan enemmän teknistä osaamista ja asiat kirjataan tarksti ylös mahdollista myöhempää tarvetta varten. Vuonna 2018 Kotikadun kanssa tehtyjen yrityskauppojen myötä olemme saaneet tueksemme kotikatulaisten laajan osaamisverkoston sekä tietotaidon – enää ei tarvitse yksin olla kaiken ekspertti!

Lue lisää Tarjan ja Kajn mietteitä

Katso kaikki paikallisyksikkömme täältä.

Jaa artikkeli