Yrityskauppa ei muuta mitään, vai muuttaako?

27.10.2020 – Ajankohtaista

Porilaiset Jorma ja Heli Haapasaari tekivät kaupat Kotikadun kanssa vuonna 2019. Heidät vakuutti koko organisaatiossa vallitseva ammattimainen, osaava sekä luotettava ote.


– Nimeä kauppapapereihin oli eri tahoilta kyselty aikaisemminkin, mutta hankkeet osoittautuivat luottamuksen puuttuessa suutareiksi. Tuttavani myi Helsingissä oman yrityksensä Kotikatu-konserniin kuuluvalle Catevalle, ja vaikutti tyytyväiseltä lopputulokseen. Hänen vinkistään Kotikadulta otettiin yhteyttä minuun, ja yrityskauppaa alettiin hieroa. Vaikka prosessi ei ollut mikään yhden yön läpihuuto, niin asiat hoituivat selkeästi ja sovitusti. Juristien mukanaolo varmisti toimivan lopputuloksen kaikkien osapuolten näkökulmista, Jorma Haapasaari kiittelee.

Tuleeko lisää koneita?

Se oli J & H Talohuolto Oy:n työntekijöiden ensimmäinen kysymys, kun kaupat julkaistiin.

– Ja tulihan niitä! Mututuntumalla sanoisin, että henkilöstömme on ylpeä uudesta kotikatulaisuudestaan. Yritys on uutta ja raikasta nimeään myöten hyvämaineinen toimija sekä mieluisa työnantaja. Ketä tahansa ei oman ammattiarvonsa tunteva porilainen temperamentti olisi sietänytkään, Jorma veistelee. Tutut työntekijät ovat jatkaneet, samoin asiakkaat. Hommat tehdään kuten aikaisemminkin: ripeästi ja laadukkaasti.

Kasvaneiden hartioiden voimalla porukkaa ja taloja on ollut mahdollista ottaa lisää.

– Kaupan ansiosta mm. työterveyspalvelut ovat laajentuneet. Ison yrityksen tuki ja selkeät käytännöt tuovat turvallisuutta. Sanon aina, että iloisella ilmeellä saa paljon työtä. Siksi on tärkeää, että henkilökunta ei oireile, vaan tarjoaa asiakkaillemme vahvaa osaamista ja välittävää vastuuntuntoa. Eli sitä, mihin on totuttu.

Koulutus mahdollistaa kehittymisen

Kun Haapasaari aloitti alalla 36 vuotta sitten, tekniikkaa edusti puhelinvastaaja ja hommat aikataulutettiin huomiselle. Nyt 2020 kaikki tehdään tässä ja heti. Monet asiat hoidetaan sähköisesti ja etäohjautuvasti. Yhdellä älypuhelimen painalluksella koko kenttä tietää, missä mennään.

– Asiakkaiden palveleminen ja kriteereihin vastaaminen edellyttää kehittymistä. Yrityskauppa toi tullessaan laaja-alaista tietotaitoa sekä mahdollisuuden kouluttautua ja edetä urapoluilla. Työyhteisössämme on iso ikäjakauma: vanhempi kaarti alkaa vitosella ja keski-ikä pyörii nelissäkymmenissä. Siksi yrityksen sekä henkilöstön kehittämisen ja osaamisen vahvistaminen ovat minulle tärkeitä prioriteetteja.

Töihin tarpeen mukaan

Meneillään on Haapasaaren elämässä mukava suvantovaihe. Yrittäjän sisäinen palo saada kauppaa ja tehdä töitä ei kuitenkaan sammu. Hän lähtee mielellään jeesaamaan, jos soitto tulee. On faktahomma, että Porissa ei pärjää liituraitapuku päällä. Tarvitaan paikallinen yrittäjä ja tutut kasvot. Toiminnan vetäjän pestin peri ”kullan arvoinen JiiPee” eli Jari-Pekka Sundelin, joka on ollut yrityksen oikea käsi jo reippaat 20 vuotta.

– Ison kiitoksen haluan lähettää myös vaimolleni Helille. Hän on vastannut siivouspuolen työnjohdosta, laskutuksesta ja toiminut konttoripäällikkönä alkuajoista lähtien. J & H Talohuolto on meidän yhteinen elämäntyömme. Yrittäjän vastuu ja arki osaavat mennä ihon alle ja työt seurata kotiin. On korvaamatonta, kun toinen tietää sanomattakin, missä mennään. Iloitsen, että uudet työkalut ovat keventäneet Helinkin vastuutaakkaa, Jorma päättää.

Kotikatu Pori = J & H Talohuolto ja Kiinteistöhuolto Råberg

Keväällä 2020 Kiinteistöhuolto Råbergista tuli osa Kotikatua ja J & H Talohuolto ja Kiinteistöhuolto Råberg sulautuivat Kotikatu Oy:öön syyskuun alusta muodostaen Kotikatu Porin. Vaikka Kotikatu on kasvanut merkittäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi, säilyy tekeminen aina paikallisena. Karjarannantiellä toimiva päätukikohta on pistetty viimesen päälle kuntoon ja uusi Kotikadun ilme loistaa myös kalustossa.

Mikäli sinulla on kysyttävää mistä tahansa kiinteistösi huoltoon liittyvästä asiasta, olethan yhteydessä!

Jaa artikkeli